uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KARACABEY’E ‘BORSA’ OKULU

KARACABEY’E ‘BORSA’ OKULU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



29.09.2021 09:25 | Son Güncellenme: 28.09.2021 17:21
A+
A-

Bursa Valiliği koordinasyonunda Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karacabey Ticaret Borsası arasında imzalanan protokolle Karacabey’e kazandırılacak 20 derslikli Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.

Temel atma törenine, Karacabey Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür, Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan, Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve davetliler katıldı.

Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun temel atma töreninde konuşan Bursa Milli Eğitim Müdür Serkan Gür; “Bu benim göreve başladıktan sonraki ilk atma temel atma törenim. O nedenle oldukça heyecanlı ve mutluyum. Ticaret Borsa’mızın Karacabey’e kazandırdığı hayırsever yatırımları için Bakanlığımız adına kendilerine teşekkür ediyorum. İleride burada binlerce, on binlerce çocuğumuz okuyacak ve bu memlekete her şeyden önce faydalı birer birey olarak yetişecekler. Bu nedenle çok önemli ve anlamlı bir gün. Geleceğimizi şekillendirecek çocuklarımızın yetişeceği bir okulu yapmak, bir eser bırakmak çok kıymetli. Karacabey’e bu güzel eseri kazandıran hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bizler de Bursa Millî Eğitim Müdürlüğü olarak buradaki öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları için elimizden geleni yapacağız” dedi.

ÖĞRENCİ SAYISI 28’E DÜŞECEK

Ticaret Borsası’nın Karacabey eğitimine önemli bir katkı sunduğunu ifade eden Kaymakam Tahsin Kurtbeyoğlu’da konuşmasında; “Ticaret Borsamızın 20 derslikli bir ek bina yapmak suretiyle sadece 796 öğrencimize değil bütün Karacabey’e büyük bir hizmet vereceğini ve derslik başına düşen öğrenci sayısının 28’e düşüreceğini ifade etmek isterim. Bugün temelini atacağımız bu eserin ilçemiz için öğrencilerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR’

Kuruluşlarının bu yıl 55. yıldönümünü kutladıklarını belirten Karacabey Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murad Bertan ise yatırımların devam ettiğini söyledi.

Bertan; “Bundan önce eğitime katkılarımız olmuştu. Şimdi de Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nun ek binalarının yapımı bize nasip oldu. Yatırımlarımız devam ediyor. Biz yola çıkarken tarımın bize verdiğini tarımın evlatlarına harcamaya söz vermiştik. Bu anlamda başta Belediye Başkanımız olmak üzere daire amirlerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Eğitime yatırım yapmak Karacabey Ticaret Borsası’nda gelenek haline geldi. Bizden önceki yönetimlerimiz yatırımlarını yaptı. Allah bize de nasip etti, biz de yatırımlarımızı yapmaya devam ediyoruz.  Biz yola çıkarken okul yapar mıyız diye düşünüyorduk. Karacabey Ticaret Borsası Harmanlı MTAL’yi bitirdik. Bu okula da başladık ve başlanmış iş bitmiş iştir. Bundan sonraki en büyük işimiz Allah nasip ederse eğitim vadisini Karacabey’e kazandırmaktır” dedi.

Karacabey Ticaret Borsası’na teşekkür ederek konuşmasına başlayan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’da;” 45 yıl önce bende bu okulda öğrenci olarak bulunmuştum. Bizim felsefemiz, Karacabey’de doğan, Karacabey’de doyan, yolu Karacabey’den geçen her insanın Karacabey için yapacağı bir şeyler olmalı. Devletimizin, Büyükşehir Belediye’mizin, Karacabey Belediye’mizin çalışmalarının yanı sıra bugün temelini attığımız gibi sivil toplum örgütlerimizin de çalışmaları var. Herkes işin bir ucundan tutuyor. Karacabey’i daha yaşanabilir, daha müreffeh bir kent yapmak için çalışıyoruz. Karacabey Ticaret Borsası Başkanı Murad Bertan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Millİ Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan deprem tahkikleri sonucunda yıkılan Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu, hayırsever kuruluş Karacabey Ticaret Borsası tarafından 20 derslikli olarak yaptırılacak.

Yapımı tarihi ve kültürel dokuyu bozmayacak şekilde gerçekleştirilecek okulun projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.