uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3674
EURO
34,9789
ALTIN
2.323,92
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KARDEŞLİK ‘PANDEMİ’ TANIMAZ

KARDEŞLİK ‘PANDEMİ’ TANIMAZ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



06.01.2021 08:28 | Son Güncellenme: 12.08.2021 08:34
A+
A-

Mustafakemalpaşa Anaokulu Müdürlüğü’nün organizasyonu ile düzenlenen ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ etkinliğinde, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkilerine güçlü bir boyut kazandırıldı.

İki ülkenin öğretmen ve öğrencilerinin katıldığı çevrim içi farklı eğitim programlarında, birlik ve beraberlik duyguları paylaşılarak kültürel çalışmalarda iş birliği mesajı verildi.

Kuruculuğunu, Mustafakemalpaşa Anaokulu Müdür Yardımcısı Cemile Muslu ve Orhangazi 125.Yıl Anaokulu Müdür Yardımcısı Nurdoğan Çevik’in yaptığı ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ adlı eTwinning projesi çalışmalarına başladı.

Kardeş ülke Azerbaycan ile Türkiye arasındaki tarihi kültürel değerler, gelenek ve görenekler hakkında öğrencilerin bilgilendirilerek, iki kardeş ülkenin birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla düzenlenen projeye, öğretmen ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Katılımcıların webinarlarda tanıştığı, gerek resim gerekse de duygu ve düşüncelerini paylaşarak birlik ve sorumluluk bilincini geliştirdiği proje de, karşılıklı birçok etkinlik sergilendi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERDEN KÜLTÜREL ETKİLEŞİM

Bu amaç doğrultusunda hayata geçirilen etkinlikler dizisi, Mustafakemalpaşa Anaokulu öğrencilerine iki ülke bayraklarının tanıtılmasıyla başladı.

Azerbaycan’ın haklı mücadelesine destek verilen etkinlikler, çevrim içi görüşmelerle gerçekleştirildi.

Daha sonraki programda ise Mustafakemalpaşa Anaokulu ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ eTwinning projesi kurucuları, proje ortağı Sanubar Gasimova’nın daveti üzerine zoom üzerinden Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye misafir oldu.

Dünya Azerbaycanlılar Günü’nde yapılan son çevrim içi etkinlik ise bu süreç içerisinde öğrencilerin yaptığı çalışmalar, yazdıkları şiirler, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar eşliğinde karşılıklı paylaşıma sahne oldu.

Ülkelerin tarihi hakkında bilgilendirmelerin yapıldığı proje uygulamasına, okul müdürleri ve öğrenciler de katıldı.

‘PROJE, BU GÜNLERDE ÇOK ANLAMLI’

Mustafakemalpaşa Anaokulu Müdürü Adil Esas ve projenin kuruculuğunu yapan Müdür Yardımcısı Cemile Muslu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe’yi ziyaret ederek ‘Birlikte Daha Güçlüyüz’ eTwinning projesinin etkinlik süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Projenin, pandemi sürecinin yaşandığı bir zamanda eğitime ve sosyalleşmeye büyük katkılar sağladığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe; “ Can Azerbeycan’ın topraklarını işgalden kurtardığı bu günlerde kardeş ülkeden seçilen okullarla yapılan bu proje bizler için çok anlamlı. Bu projeyi hayata geçiren Mustafakemalpaşa Anaokulu Müdürü Adil Esas ve Müdür Yardımcısı Cemile Muslu’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.