uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KIRSAL KALKINMAYA 15 MİLYON TL DESTEK

KIRSAL KALKINMAYA 15 MİLYON TL DESTEK
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



19.01.2022 09:58 | Son Güncellenme: 19.01.2022 12:13
A+
A-

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), bölgede kırsal kesimin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırlanan 15 milyon TL bütçeli 2022 Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı için bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı, 2022 yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nın tanıtılması amacıyla çevrim içi ortamda yapılan bilgilendirme toplantısında katılımcılara proje başvurusu çağrısında bulundu.

2022 yılı mali desteğinden faydalanabilmek için proje başvuruları 20 Mart’ta sona erecek.

BEBKA, bölgede kırsal alanda yaşan fertlerin sosyal ve ekonomik yaşamlarına katkı sağlamak için hazırladığı 2022 Yılı Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı’nı ilan etti.

ÖNCELİK, KADINLAR VE GENÇLERİN İSTİHDAMINDA


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Programın tanıtımı adına düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak; “Bölgemizde kır-kent dengesi gözetilerek, kırsal alanlarda ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesiyle sürdürülebilir iyileşmenin sağlanması, ana hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bu çerçevede Ajansımız tarafından geçtiğimiz yıllarda 4 ayrı mali destek programıyla kırsal kalkınma özelinde 75 projeye destek verilip, toplamda 35 milyon TL tutarında yatırım hayata geçirildi. Bu yılda da bölgemizden gelen talepler neticesinde Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı ile 15 milyon TL’lik destek bütçesini ortaya koyduk. Proje desteklerimize kadınları ve gençleri önceliklendirerek bu grubu istihdama kazandıracak programlarla devam edeceğiz” dedi.

BAŞVURU İÇİN SON GÜN 20 MART

Programı genel hatlarıyla katılımcılara aktararak bilgilendiren BEBKA Program Yönetim Birim Başkanı Talha Göktaş ise tarım ürünlerinin ulusal ve uluslararası pazarda yaygınlaştırılmasını ve kadınların e-ticaret alanında da varlık göstermesinin hedeflendiğini kaydetti.

Göktaş; “Düzenlediğimiz Kırsal Kalkınma Strateji Geliştirme Çalıştayları sonucunda, bölge ihtiyaçlarını belirledik ve bu doğrultuda bütçemizi artırarak etkin bir yol haritası çizdik. Program ile Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerinde, kırsal alanlarda tarım ve sanayi iş birliğinin güçlendirilmesini ve ekonomik çeşitliliğin oluşturularak gelir artışına katkı sağlanmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.

BEBKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Gürler Sunel de katılımcılara proje uygulama süreçleri hakkında bilgi verdi.

Toplantının kapanışında konuşan Talha Göktaş, 2022 yılı mali desteğinden faydalanabilmek için proje başvurularının 20 Mart 2022, saat 23:59’a kadar yapılabileceğini, söz konusu program hakkında detaylı bilgi, başvuru rehberi ve eklerinin tamamının www.bebka.org.tr adresinde yer aldığını hatırlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.