uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3675
EURO
35,0041
ALTIN
2.323,31
BIST
9.088,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘KOBİ’LERE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİLMELİ’

‘KOBİ’LERE DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİLMELİ’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



14.01.2022 08:55 | Son Güncellenme: 13.01.2022 19:16
A+
A-

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Merkez Bankasının faiz indiriminin kredilerde beklenilen düşüşü sağlamadığı için KOBİ’lerin kredi alamadığını belirtti.

Faiz oranlarının düşmesinden dolayı bankaların küçük ve büyük işletmelere düşük faizli kredi vermelerinin sağlanması gerektiğini kaydeden Özgenç; “Şayet bu sağlanamıyorsa, o zaman faiz indiriminin reelde bir anlamı kalmıyor. Kredi faizlerinin yüzde 30 civarında olması reel sektör için olumsuz bir durumdur” ifadesini kullandı. 

KOBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, bankaların Merkez Bankasının politika faizinde düşüşe paralel ihtiyaç, ticari ve konut kredilerinde faiz oranlarını düşürmesi gerektiğini belirtti.

‘SÖYLEMLERİ UYGULAMADA GÖREMİYORUZ’

Merkez Bankasının faiz indiriminin kredilerde beklenilen düşüşü sağlamadığı için KOBİ’lerin kredi alamadığını ifade eden Özgenç, şunları kaydetti; “Faiz oranlarının düşmesinden dolayı bankaların küçük ve büyük işletmelere düşük faizli kredi vermeleri sağlanmalı. Şayet bu sağlanamıyorsa, o zaman faiz indiriminin reelde bir anlamı kalmıyor. KOBİ’ler ticari faaliyetlerini sürdürebilmesi, istihdam sağlayabilmesi ve ülke ekonomisine katkıda bulunabilmesi için kredi almak zorundadır. Biz KOBİDER olarak, sahada yaptığımız çalışmada ‘faizler indirildi siz neden uygulamıyorsunuz?’ diye banka yetkilerine sorduğumuzda, ekonomi piyasasının riskli olduğunu, tedbir amaçlı kredi faizlerini yüksek tuttuklarını söylüyorlar.”


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Özgenç, yüzde 14’lük politika faizinin reel sektöre yansımadığını belirterek; “Kredi faizlerinin yüzde 30 civarında olması reel sektör için olumsuz bir durumdur. Ayrıca bazı bankaların reklamını yaptıkları ‘KOBİ bankacılığı’ bu olmamalı. Söylem ile eylem çelişmemeli. Kaldı ki, bazı bankaların, ‘KOBİ bankacılığı yapıyoruz’ söylemlerini uygulamalarında göremiyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.