uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3455
EURO
35,1151
ALTIN
2.310,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KONSOLOSTAN SEÇİM ZİYARETİ

KONSOLOSTAN SEÇİM ZİYARETİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



30.06.2021 20:37
A+
A-

Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Veselin Bojilov ve Bursa Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov, Mustafakemalpaşa’yı ziyaret ederek 11 Temmuz’da ülkesinde yapılacak seçimler öncesi sandık kurulması kararı verilen Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

BAL-GÖÇ Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Hüseyin Arslan ve yönetim kurulu üyelerinin eşlik ettiği Bojilov ve Lübenov’un seçim güvenliği hakkında taleplerini dile getirdiği ziyarette, oy verme işlemi sırasında yapılacak resmi uygulamalar değerlendirildi.

Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BAL-GÖÇ)  öncülüğünde yapılan çalışmalar neticesinde, Bulgaristan’da 11 Temmuz’da yapılacak Genel Seçimler de Mustafakemalpaşa’da ilk kez sandık kurulması kararı alındı.

Türkiye genelinde 25 bin, Bursa’da ise 6 bini aşkın çifte vatandaşın oy kullanacağı Bulgaristan seçimleri öncesi sandık kurulması kararı verilen bölgelerde incelemeler yapan Bulgaristan’ın Bursa Konsolosu Veselin Bojilov ve Bursa Ticari Ataşesi Lübomir Lübenov,  bu kapsamda Mustafakemalpaşa’yı ziyaret etti.

BAL-GÖÇ Başkanı Hüseyin Arslan ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Veselin Bojilov, Mustafakemalpaşa’da 56 kişinin 1 sandıkta oy kullanacağı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Güvenlik tedbirlerinin masaya yatırıldığı ziyarette, Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bedrettin Katmer’den okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkında bilgiler alan Konsolos Bejilev, BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan’la da görüşmelerde bulundu.

Buna göre, Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de görev alacağı oy verme işlemi, 11 Temmuz Pazar günü 07.00-20.00 saatleri arasında yapılacak.

Seçimden iki gün önce Bulgar seçim görevlileri Mustafakemalpaşa’ya gelerek konaklayacak. Yine aynı gün kabin ve şeffaf oy sandıkları yerleştirilecek.

Pusulaların içinde bulunduğu oy torbaları ise seçimin ardından güvenlik açısından mühürlü olarak ilgili mercilere teslim edilecek. Bulgaristan seçimlerinde elektronik oy da kullanılabilecek.

Soydaşların azınlık haklarının korunarak geliştirilmesi için Bulgaristan vatandaşlığı bulunanlara oy vermeye çağrısında bulunan BAL-GÖÇ Şube Başkanı Hüseyin Arslan, Konsolos Bojilov ve Ticari Ataşe Lübenov’a Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı ikram etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.