uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1841
EURO
50,3606
ALTIN
6.414,80
BIST
12.369,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
8°C
İstanbul
8°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
10°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
5°C
Pazar Yağmurlu
5°C

KÜLTÜRLER MEYDANDA BULUŞTU

KÜLTÜRLER MEYDANDA BULUŞTU



Kervan Mobilya
11.07.2023 17:19
A+
A-

Türkiye’nin en uzun soluklu etkinliği olma unvanına sahip Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması için Bursa’ya gelen misafir ülke dansçıları, bu yıl 35.’si düzenlenen etkinlik kapsamında Mustafakemalpaşa’da sahne aldı. Renkli kostümleri ve hareketleri danslarıyla Adnan Menderes Meydanı’na konuk olan Bosna-Hersek, Polonya ve Hırvatistan ekipleri, izleyicilerden tam not aldı.

Alanında dünyanın en prestijli etkinlerinden biri olarak kabul edilen Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, bu yıl da birçok farklı ülkeden dansçıyı, hem hünerlerini sergilemek hem de kültürlerini tanıtmak için Bursa’da buluşturdu.

17 farklı ülkeden 650 misafir dansçı ve 20’den fazla yerel ekibe ev sahipliği yapan yarışma etkinlikleri kapsamında Bosna-Hersek, Polonya ve Hırvatistan halk dansları grupları, Mustafakemalpaşa’da sahneye çıktı.

KÜLTÜR RENKLERİ MEYDANDA BULUŞTU

Misafir dansçılar, bir taraftan Altın Karagöz’ü kazanabilmek için performanslarını sergilerken diğer yandan Adnan Menderes Meydanı’nda sahneledikleri açık hava gösterileriyle renkli kültürlerini Mustafakemalpaşa’ya taşıdı. Bosna-Hersek, Polonya ve Hırvatistan ekipleri sergiledikleri şovlarda renkli kostümleri ve hareketli danslarıyla izleyenlerden büyük alkış aldı.

BÜYÜK ÖDÜLLÜ FİNAL BU AKŞAM

Durmazlar’ın ana sponsorluğunda, Referans Catering, Parkur Zeplinx  Karina Otel ve Hayat Hastanesi’nin de destekleriyle gerçekleştirilen yarışmanın, 12 Temmuz Çarşamba günü (bugün) yapılacak gala gecesinde jüri değerlendirmesi sonucu birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin ve üçüncüye 2 bin Euro para ödülü verilecek.

Ayrıca bir ekip ise bin Euro’luk TÜRKSOY özel ödülünün sahibi olacak. Bu yıl bir ödülde seyirci oylamaları ile yapılacak. Finalde tüm seyircilerin akıllı cihazlarından yapacakları oylama sonucunda bir ekibe Seyirci Özel Ödülü verilecek. 

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.