uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3640
EURO
34,9634
ALTIN
2.324,41
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KURBAN DOLANDIRICILARINA DİKKAT!

KURBAN DOLANDIRICILARINA DİKKAT!
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



27.06.2022 09:41
A+
A-

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken; “Vatandaşlar hem kurban pazarlarındaki sahte para dolandırıcılarına karşı hem de internette kurbanlık satışı üzerinden dolandırıcılık yapanlara karşı çok dikkatli olmalı” dedi.

TESK Başkanı Palandöken, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlık satışlarıyla ilgili dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. Hem kurban satıcılarının hem de vatandaşların yaşanabilecek dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

‘FOTOĞRAFLARA KANARAK İNTERNETTEN KURBANLIK ALINMAZ’

Kurbanlık satış kanallarında piyasada fazlaca çeşitlilik olduğunu belirten Palandöken; “Geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda 950 bin büyükbaş, 2 milyon 750 bin küçükbaş kurban kesildi. Piyasada kurbanlık tedariki ile ilgili bir sorun yok. Fakat yine de teknolojinin gelişmesi ve büyükşehirlerdeki zaman ve mesafe sorunları nedeniyle internetten satışlara da yönelim oldukça fazla. Görsel olarak başka hayvanın fotoğraflarını koyarak satan, ortada hiç hayvan olmadan sahte ilan açan, hayvandan çıkacak etin vaadinde hile yapan oldukça fazla kişi bulunuyor. Uygun kurbanlık buldum diye sevinirken aslında tam tersi eldeki paradan da olunabilir. İnternetteki dolandırıcılara karşı tetikte olunmalı. Canlı hayvanın şu anki piyasalara göre büyükbaşta kilogram başına 65, küçükbaş hayvanda ise 62 TL’den hesaplaması var. Bu hesaplamanın altında kalan kurbana şüpheyle bakmalı. Çünkü hayvancılık işi ile uğraşan herkes ortalama olarak aynı yem fiyatları, aynı giderler üzerinden kar marjını koyarak belli bir rakama satmak zorunda. 500 kilo bir hayvanın ederi 35 bin TL civarında olup da satış sayfalarında 25 bin TL’lik ilanlar gören vatandaşlarımız dikkat etmeli” ifadelerini kullandı.

‘SAHTE PARA TUZAĞINA DİKKAT EDİLMELİ’


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için kurban pazarlarında çokça görülen sahte para tuzağına dikkati çeken Palandöken; “Dolandırıcılar için kurban bayramları birer fırsat. Her yıl kurban pazarlarında sahte para tuzakları haberleri ile karşılaşıyoruz. Sahte paraları ayırt edebilmemiz için alınan banknotların üzerinde kabartma baskı, gizli görüntü, emniyet şeridi gibi pek çok özelliği barındırmalı. Yüklü paraları sürekli kontrol etmek zor olduğu için para sayma makinesi bulundurarak işler sağlama alınmalı. Büyük emekler vererek, adeta hayvanlarına çocuğu gibi bakan besicilerimizin çabaları boşa gitmemeli, vatandaşlarımız da bu konuda uyanık olmalı” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.