uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3696
EURO
34,9488
ALTIN
2.325,48
BIST
9.094,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

KURŞUNLU FINDIĞI KARADENİZ’İ ARATMIYOR

KURŞUNLU FINDIĞI KARADENİZ’İ ARATMIYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



03.10.2022 07:05 | Son Güncellenme: 02.10.2022 16:29
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın fındık üretimiyle ünlü kırsal mahallesi Kurşunlu, Karadeniz Bölgesi’ni aratmıyor. 1990 yılından itibaren fındık üretimi yapılan mahallede, yılda 60 tona ulaşan ürün elde ediliyor.

Bu yılki fındık alım fiyatı üreticileri memnun ederken, rekoltenin her yıl arttığı Kurşunlu, civar bölgelerde de öncülük ediyor.

Mustafakemalpaşa’ya 35 km uzaklıktaki dağ bölgesinde bulunan Kurşunlu, fındık üretimiyle öne çıkıyor.

Köyün ileri gelenleri, 33 yıl önce Karadeniz Bölgesi’ne yaptıkları ziyarette gördükleri fındık bahçelerini Kurşunlu’da üretmeye karar verdi.

1990’lı yıllarda Karadeniz bölgesinden getirilen fındık fideleriyle ilk fındık bahçesi kuruldu. Randıman alınmasıyla birlikte köyün yüzde 90’ı tarlalarına fındık ağaçları ekti. Kurşunlu’da yılda 45 ila 60 ton arasında fındık üretimi yapılıyor. Bu yılda hasatlarını yapan üreticiler açıklanan fındık fiyatlarından ise oldukça memnun. Bu yıl köyden 60 ton fındık üretimi yapılırken; üreticiler fındığı anlaştıkları firmaya toplu şekilde kilosunu 45 TL’den satışını yaptı. Köyde her geçen yıl fındık üretimi artarken bölgedeki komşu köyler de fındık üretimi yapmaya yavaş yavaş başladı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

FINDIK, BAŞLICA GELİR KAYNAĞI OLDU

Bu yıl bereketli bir sezon geçirdiklerini ifade eden Kurşunlu Muhtarı Bilal Bayırlı; “Köyümüzde 400 dönüm fındık bahçesi var. Köyümüze ‘küçük Karadeniz’ diyebiliriz. İlk fındık bahçesi, köyden Karadeniz’e gidip fındık bahçelerini ziyaret eden köyün ileri gelenleri tarafından kurulmuş. Burada da yetişince köydeki herkes ekmeye başladı. Fındık köyümüzün başlıca gelir kaynaklarından biri oldu. Köyün yüzde 90’ı fındık üretimi yapıyor. Her geçen gün köyümüzde fındık bahçeleri büyüyor. Bu yıl fındık fiyatları çok iyi rakamla açıklandı. Herkes fiyatlardan memnun. Bizim köydeki fındık kalitesi çok iyi. Bu yıl köylü olarak topluca fındığımızı 45 TL’den satışını gerçekleştirdik. Çevre köylerdeki arkadaşlarımız da bizden görerek fındık üretimine başladılar” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.