uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3283
EURO
35,0825
ALTIN
2.307,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

LGS UYARISI

LGS UYARISI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



01.06.2022 08:45 | Son Güncellenme: 31.05.2022 16:23
A+
A-

Liselere Geçiş Sınavı’na sayılı günler kala dikkat edilecek hususlara yönelik bilgilendirme yapıldı. 

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 Haziran 2022 Pazar günü yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav’a (LGS) ilişkin dikkat edilecek hususlar hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Mustafakemalpaşa’da 26 okulda, 1223 öğrencinin katılımıyla, 273 öğretmen ve idarecinin gözetiminde uygulanacak sınavın iki oturum halinde yapılacağı; ilk oturumun 09.30, ikinci otumun ise 11.30’da başlayacağı bildirilirken, öğrencilerden sınav saatlerinden en ez 30 dakika önce salonlarına alınmak üzere hazır bulunmaları istendi.

Öğrencilerin yanı sıra görevli öğretmen ve idarecilere de yazı, doküman ve belgelerle bilgilendirmenin yapıldığı duyurulurken, kimlik kartında fotoğraf şartının aranmadığı sınava kesinlikle cep telefonu gibi iletişim araçlarının getirtilmemesi gerektiği hatırlatıldı.

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 5 Haziran’daki ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav’ öncesi uyarılarda bulunduğu açıklamada, sınav binasına cep telefonu ya da diğer iletişim araçları ile girilmesinin kesinlikle yasak olduğu vurgulandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

KİMLİK KARTINDA FOTOĞRAF ŞARTI ARANMAYACAK

Sınavda görev yapacak öğretmen ve idarecilerin sınav başlamadan en geç 1 saat önce sınav yerinde hazır bulunmaları ve Bina Sınav Komisyonu Başkanı tarafından yapılacak toplantıya katılmalarının istendiği açıklamada; “Öğrenciler, geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) kontrol edilerek sınava alınacaktır. Geçerli kimlik belgesi yanında olmayan öğrenciler sınava alınmayacaktır. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında fotoğraf bulunması şartı aranmayacaktır. Öğrenciler, nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile sınava alınabileceklerdir” denildi.

SU SERBEST, İLETİŞİM ARAÇLARI YASAK

Öğrenciler, sınav salonlarına alınırken üzerlerinde kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cüzdan, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. doküman, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binasına alınmayacak.

Ayrıca öğrencilerin bu araçları sınav anında yanında bulundurduğu tespit edilirse, sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacak. Öğrenciler sınav salonlarına bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilecek.  

İKİ OTURUM 90 SORU

Merkezi sınavın 09.30’da başlayacak birinci oturumu, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika olacak. İlk oturumda öğrencilere; 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil soruları yöneltilecek.

Saat 11.30’daki ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacak. Bu oturumda ise öğrenciler, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorulara cevap arayacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.