uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3605
EURO
34,7733
ALTIN
2.394,83
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

LGS’DE ‘SINAV’IN GURURU BORA EKREN

LGS’DE ‘SINAV’IN GURURU BORA EKREN


26.06.2023 17:59 | Son Güncellenme: 26.06.2023 18:06
A+
A-

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 1 milyondan fazla 8. sınıf öğrencisinin katıldığı ‘Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav’da 500 tam puan alarak Türkiye 1.’si olan Mustafakemalpaşa Sınav Koleji öğrencisi Bora Ekren ödüllendirildi.

Türkiye genelinde tüm soruları doğru yanıtlayan 562 öğrenci arasına giren LGS şampiyonuna, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ve Bursa Sınav Eğitim Kurumları tarafından ödül verildi. İstanbul Kabataş Erkek Lisesi’ni tercih etmeyi planlayan Bora Ekren, lise eğitimini Sınav Koleji’nde sürdürmesi halinde ise yüzde 100 burslu okuyacak.

LGS’de Mustafakemalpaşa’ya Türkiye Şampiyonluğu getiren Sınav Koleji öğrencisi Bora Ekren için ödül töreni düzenlendi.

Sınav Koleji Kampüsü’ndeki programa, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık, Bursa Sınav Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nihat Bingölbalı, Genel Müdür Yardımcısı Mesut Sönmez, Sınav Koleji Müdürü Kemal Abatay, öğretmenler, LGS Şampiyonu Bora Ekren ve ailesi katıldı.

YÜZDE 100 BURS HAKKI

Ödül töreninde yaptığı konuşmada, LGS’de Mustafakemalpaşa için tarihi bir başarı kazanıldığını vurgulayan Bursa Sınav Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Mesut Sönmez; “500 tam puan alan öğrencimiz Bora Ekren’i tebrik ediyor, öğretmenlerimize ve ailemize teşekkür ediyorum. Sınav Eğitim Kurumları olarak 35 yıldır eğitimin lokomotifiyiz. Cumhuriyet’in 100. yılında kazanılan bu birincilik ayrıca önemli. Öğrencimiz, lise eğitimine kurumumuzda devam etmeyi kararlaştırırsa yüzde 100 burs alacak. Öğrencimize eğitim hayatında başarılar diliyorum” dedi.

‘BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR’

Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık da konuşmasında, Mustafakemalpaşa’da 8. sınıfta okuyan 1247 öğrenciden 1060’ının LGS-2023’e katıldığını, 90 sorudan 75 ve üzeri net yapan öğrenci sayının ise 53 olduğunu söyledi. Çalık; “Türkiye Şampiyonu olan öğrencimiz Bora Ekren bizler çok gururlandırdı. 500 tam puan almak gerçekten kolay değil. Başarının tesadüf olmadığını, düzenli çalışma, veli, öğretmen ve okul idaresinin katkılarının da çok önemli olduğunu biliyoruz. Bora’nın başarısında tüm bu etkenler birleşti. Öğrencimizi, ailesini, okul idaresi ve öğretmenlerini kutluyor, lise hayatında başarılar diliyorum” diye konuştu.  

Mustafakemalpaşa’nın eğitim anlamında iyi bir dönemi geride bıraktığını belirten Veysel Çalık; “Yalnız akademik anlamda değil her alanda başarılı olmak gerekiyor. TÜBİTAK Türkiye Finali’nde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye birincisi, okul sporları futbol branşında Mustafakemalpaşa Ortaokulu Türkiye ikincisi, yine okul sporları güreş branşında da Lalaşahinpaşa Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Ayşe Soygençler Türkiye üçüncüsü oldu. Sınav Koleji’nden de Bora Ekren akademik anlamda LGS’de 500 tam puanla Türkiye Şampiyonluğu kazandı. Mustafakemalpaşa adına tüm bu başarılar bizleri onurlandırdı. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu başarıların devamı için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

‘PLANLI BİR ÇALIŞMA DÖNEMİ GEÇİRDİM’

Heyecanlı olduğu gözlenen LGS şampiyonu Bora Ekren ise öğretmenlerinin yönlendirmesiyle planlı bir çalışma dönemi geçirdiği değerlendirmesinde bulundu.

Sınav Koleji’nin anasınıfında başlayan eğitim yolculuğunu, 8-B sınıfındaki mezuniyetinin ardından liseye ilk adım atarak sürdüreceğini kaydeden Ekren; “Seçeceğim okulda, gelecekte ülkeme faydalı bir birey olmak için var gücümle çalışmayı sürdüreceğim. Öğretmenlerimizin katkılarını ve tavsiyelerini hiçbir zaman unutmayacağım. Sonsuz sevgileri ve destekleriyle başarıya ulaşmamda büyük pay sahibi olan aileme ve öğretmenlerime teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘HATALARINDAN DERS ÇIKARARAK BAŞARDI’

Bora Ekren’in başarısında pay sahibi olan öğretmenlerden Sınıf Öğretmeni Sırat Buğa ve Sosyal Bilgiler Öğretmeni Şule Orhan da yaptıkları konuşmalarda, 14 yaşındaki öğrencinin deneme sınavlarında fark yarattığını, sistemli, anlayarak ve hatalarından ders çıkararak çalışması karşılığında başarıya ulaştığını ifade etti.  Buğa ve Orhan, LGS şampiyonu öğrencisine eğitim hayatında başarı dileğinde bulundu.  

‘OKULUMUZA MİNNET BORÇLUYUZ’

Türkiye birincisi öğrencinin babası, Kimya Yüksek Mühendisi Tayfun Ekren ve ev hanımı Esra Ekren ise çok gururlu olduklarını belirterek; “İki oğlumuzda Sınav Kolejli. Okulumuza minnet borçluyuz. Mustafakemalpaşa son yıllarda eğitimde çok yol aldı. Bora’dan bu başarılarının devamını bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

LGS DÖNEMİNİN İLK ŞAMPİYONU

OKS ve SBS dönemlerinin ardından Bora Ekren’in, LGS döneminde çıkardıkları ilk Türkiye Şampiyonu olduğunu belirten Bursa Sınav Eğitim Kurumları Genel Müdürü Nihat Bingölbalı da bu geleneği sürdüreceklerini söylerken başarılı öğrenciyi tebrik etti.

Konuşmaların ardından LGS Türkiye 1.’si Bora Ekren’e, Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık ve Bursa Sınav Eğitim Kurumları tarafından başarı plaketi ve ödül verildi. 

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.