uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3190
EURO
35,1206
ALTIN
2.301,92
BIST
9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

LÖSEV BÜYÜYOR

LÖSEV BÜYÜYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



15.10.2021 09:20 | Son Güncellenme: 14.10.2021 18:45
A+
A-

Lösemili ve kanser hastası çocuklara yardımda bulunmak amacıyla 1998 yılında kurulan Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) artık yetişkin hastalara da tedavi, maddi ve sosyal destek veriyor.

Her yıl yüzlerce lösemili çocuğa parasız eğitim hizmeti veren öncü vakıf, hem çocuk hem de yetişkin hastalara ulaşmak amacıyla Mustafakemalpaşa’da saha çalışmalarına hız verdi.

LÖSEV Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Seher Karaca ve Halkla İlişkiler Temsilcisi Merve Uz öncülüğünde Mustafakemalpaşa’daki kurum ve kuruluşlarla görüşen LÖSEV heyeti, ev ziyaretleri de yaparak lösemi ve kanser tedavisi gören hastalara destekte bulundu. 

Mücadele Gazetesi’ni ziyaret ederek, vakfın çalışmaları hakkında bilgiler veren LÖSEV Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Seher Karaca; “ Yalnız değilsiniz, yetişkinlerde artık LÖSEV’in koruması altında” dedi.

LÖSEV’in başta Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile-Sosyal Politikalar Bakanlığı olmak üzere birçok kurumsal işbirliği yürüttüğünü dile getiren Seher Karaca, Türkiye genelinde 60 bin, Bursa’da 3 bin ve Mustafakemalpaşa’da 30 civarında hastanın LÖSEV tarafından nakdi ve ayni yardımların yanı sıra tedavi ve sosyal çalışmalarla da desteklendiğini ifade etti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

LÖSEV, 23 YILDIR TÜRKİYE’YE UMUT OLDU

Karaca şöyle konuştu; “Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, 1998 yılında kuruldu. Bugün yüzlerce çalışanı, on binlerce hasta ve aileleri, milyonlarca gönüllümüz ile kocaman bir aileyiz. 2000 yılında Türkiye’nin ilk ve tek Lösemili Çocuklar Hastanesi LÖSANTE’yi, 2008 yılında lösemili çocukların ücretsiz kolej eğitimi alabilecekleri Lösemili Çocuklar Okulu’nu, 2010 yılında ise tedavileri için Ankara dışından gelen ailelerimizin tedavi esnasında uzun veya kısa dönem konaklayabilmeleri için Lösemili Çocuklar Köyü’nü hayata geçirdik. Bu süre zarfında sadece lösemili çocuklar ve kanser hastalarını değil, tüm Türkiye’yi lösemi, kanser ve korunma yolları konularında bilinçlendirdik, köklü çözümler yaratmayı, toplumsal ve kalıcı hizmetler vermeyi sürdürdük. Lösemili çocukların anneleri ve lösemiyi yenen gençlerin el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünler LÖSEV’in Ankara merkezi, İstanbul büroları ve LÖSANTE Onkoloji Kenti yerleşkesi içerisinde bulunan LSV Dükkân mağazalarında sergilenip satılarak ayrıca ek bir gelir elde edilmektedir. Ayrıca tedavisi sona eren gençler yine bu mağazalarda ve/veya vakıf bünyesinde işe yerleştirilebilmektedir.”

‘GÖNÜLLÜLERİMİZE KAPIMIZ AÇIK’

LÖSEV’e gönüllü üye olarak, lösemili ve kanser hastası çocuk ve yetişkinlere destek vermek isteyen herkese kapılarının sonuna kadar açık olduğunu dile getiren Karaca; “Bir LÖSEV gönüllüsü olarak küçük-büyük, kadın-erkek, çalışan-emekli herkesin, çocuklarımızı yaşama bağlamak için yapabileceği bir şeyler mutlaka var! LÖSEV’e gönüllü üye olmak çok kolaydır. Vakfımıza gelerek elden ya da resmi internet sitemizden bir ‘gönüllü üye formu’ doldurmanız gerekmektedir. İnternet üzerinden gönderilen formlarla ilgili onay mailleri 24 saat içinde gönüllüye ulaştırılmaktadır. ‘Hayat’ yazarak 3406’ya gönderilen her bir kısa mesajla da LÖSEV’E destek olunabilir” dedi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.