uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3690
EURO
34,9519
ALTIN
2.325,69
BIST
9.095,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MADENİ EŞYA ODASI İFTARDA BULUŞTU

MADENİ EŞYA ODASI İFTARDA BULUŞTU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



11.04.2022 09:45 | Son Güncellenme: 10.04.2022 17:25
A+
A-

Mustafakemalpaşa Madeni Eşya Sanatkârları Esnaf Odası üyeleri, geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Büyük katılımla gerçekleştirilen programa ev sahipliği yapan Oda Başkanı Önder Aydın, yüzlerce yıldır Anadolu’da yaşayan Ahilik kültürünün insanları ötekileştirmeden dayanışma ve kardeşlik modeli ortaya koyduğuna dikkat çekerek, bu doğrultuda hizmet veren esnaf ve sanatkârların da ülkenin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahip olduğunu vurguladı.

600 üyeli Madeni Eşya Sanatkârları Esnaf Odası’nın geleneksel iftarı, 9 Nisan tarihinde İğneci Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 

İftar programına; Belediye Başkanı Mehmet Kanar, BESOB Başkanı Arif Tak, U.Ü. MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Jandarma Komutanı Ütğm. Emre Kavlak, Emniyet Müdürü Rıza Dinç, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay, Ticaret Borsası Başkanı Sadettin Akkoyunlu, siyasi parti, STK ve esnaf odalarının temsilcileri ile birlikte Madeni Eşya Odası üyeleri katıldı.

AYDIN’DAN ‘AHİLİK’ VURGUSU


Weltew Home Mustafakemalpaşa

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Madeni Eşya Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı Önder Aydın; “Esnafımız, devletine ve milletine bağlı, ülkesine hizmeti vazife edinmiş, bilgi ve becerisini alın terine katarak ülkesine hizmet eden güzide insanlardır. Esnaf ve sanatkârlarımız ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir” diye konuştu.

Kovid-19 salgını ile sıkıntıya düştüklerini ama bunu atlattıklarını ifade eden Aydın konuşmasında; “Ah-i Evran kültürümüz, dünyada eşi benzeri olmayan bir teşkilattır. Her bir esnafın ülkemizin tüm il ve ilçelerinde akraba gibi görebilecekleri bir esnaf kuruluşu bulunmaktadır. Kapısını çaldığınız esnaf odası hemen sizinle ilgilenir ve yardımcı olmaya çalışır. Ocak ayında üyelerimizin teveccühü ile 3’üncü dönemimize başladık. Göreve geldiğimiz ilk günün heyecanı ile Oda’mıza hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın da Madeni Eşya Odası üyesi olduğunu hatırlattığı konuşmasında bir süredir yürütülen altyapı çalışmalarına da değinen Önder Aydın; “Başkanımız esnaflıktan geliyor. Alt ve üst yapı, su ve kanalizasyon çalışmaları sırasında sıkıntı çekebiliriz ama bu konularda daha sağlıklı bir Mustafakemalpaşa için Başkanımıza destek olmalıyız” dedi.

‘ALTYAPI İÇİN SÖZ VERDİK’

Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise seçimlere girerken altyapı çalışmaları için söz verdiklerini belirterek; “Şöyle bir incelediğimizde Türkiye’de hiçbir belediye başkanı ‘altyapı yapacağım’ diye söz vermemiş bizden başka. Ne bir milletvekili ne de bakanım, içinizden çıkan esnaf bir belediye başkanıyım. Mütevazı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu an şehrin altını üstüne getiriyoruz. Ama bu böyle kalmayacak. Bunun yanı sıra şehrin üstünü de donatıyoruz. Muradiye Sarnıç Tesisleri ortada, Genlik Merkezi ’de yılsonu bitiyor. Şehrin 50 yıldır taşıyamadığı altyapı, en az 100 yıl taşıyacak bir kapasiteye ulaşacak. Hiç kimse dükkânının toz toprak olmasını istemez, biz bu konuda destek bekliyoruz. Başladığımız işi bitirmek nasip olsun” şeklinde konuştu.

‘BUGÜNKÜ BADİRELERİ DE ATLATACAĞIZ’

BESOB Başkanı Arif Tak’da konuşmasında, esnaf ve sanatkârın kendini bilen ve güvenen kimseler olarak, devletinin yanında mütevazı çalışmalarla milleti ayakta tuttuğunu dile getirdi.

Mustafakemalpaşa’da 11 meslek odasının bulunduğunu hatırlatan Tak; “Çoğu odamız yaptıkları çalışmalarla ‘biz hizmetkârız’ diyorlar. Her gittiğimiz yerde güzel bir memnuniyet var. 70’li yılları yaşamış bir büyüğünüz olarak bugünkü badireleri de atlatacağız. Devletimiz, dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine girmek hedefiyle ortaya bir ölçek koydu. Hep birlikte çalışacağız, bizden sonra gelenlere ufuk açacağız. Madeni Eşya Esnaf Odası Başkanı Önder Aydın nezdinde bu iftarda esnafları bir araya getiren tüm üyelere teşekkür ediyorum” dedi.  

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.