uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
16°C
Bursa
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

MESİRE VE PİKNİK ALANLARINDA YANGIN ÖNLEMİ

MESİRE VE PİKNİK ALANLARINDA YANGIN ÖNLEMİ


23.06.2023 16:24 | Son Güncellenme: 23.06.2023 16:28
A+
A-

Bursa Valiliği Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu, 30 Haziran-30 Eylül tarihleri arasında orman, mesire ve piknik alanlarında mangal, semaver ve ateş yakılmasının yasak olduğunu açıkladı.

Mustafakemalpaşa’da başta Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı olmak üzere aralarında mesire ve piknik alanları ile plantasyon ve orman sahalarının bulunduğu 12 bölge, 3 ay sürecek yasak kapsamına alındı. Söz konusu karar ilişkin, piknik ve mesire alanlarına üst düzey denetim gerçekleştirilecek, yasağa uymayanlara suç niteliğine göre yasal işlem yapılacak.

Bursa Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirleri açıkladı.

Mustafakemalpaşa İşletme Müdürlüğü sınırlarında kalan Suuçtu Şelalesi Tabiat Parkı, Söğütalan Suçıktı C-Tipi Mesire Yeri, Tümbüldek Kaplıcaları Piknik Alanı, Bozağaç Şenlik Alanı, Muradiyesarnıç Mahallesi Şehitlik Piknik Alanı, Karapınar Mahallesi Piknik Alanı ve Dorak Mahallesi’ndeki manzara seyir alanında, 30 Haziran-30 Eylül 2023 tarihleri arasında, her akşam saat 20.00’dan sonra ertesi sabah saat 08.00’a kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakmak yasaklandı.

ÜST DÜZEY DENETİM YAPILACAK

Mustafakemalpaşa sınırları içerisinde kalan Yalıntaş Göleti, Bükköy Baraj Üstü, Fındıcak- Çiviliçam Yolu, Hacıali-Güller Orman İçi Yolu ile birlikte Hacıali-Çamlıca arasındaki endüstriyel plantasyon sahalarına da belirli yasaklar geldi. Bu alanlara 30 Haziran’dan başlayarak 30 Eylül 2023 tarihine kadar, işi ve ikameti gereği girip-çıkanlar dışında, her gün 24 saat boyunca, tüm zamanlı olarak giriş-çıkışlar ile ormanların tamamında anız ve bağ-bahçe temizliği ile mangal, semaver vb. amaçlarla kontrollü ateş yakılmasına yasak getirildi. Ayrıca orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak, motorlu vasıtalarla sportif faaliyetler yapmak, çadırlı kamp yapmak, dilek feneri, meşale, havai fişek kullanmak ve her türlü kontrollü ateş yakmakta yasak kapsamına dahil edildi.

Bu tedbir ve yasaklara uymayanlar hakkında suç niteliğine göre 6831 sayılı Orman Kanunu, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre adli ve/veya idari işlem yapılmasına karar verildi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.