uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3854
EURO
35,0481
ALTIN
2.326,29
BIST
9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ DEVLETTEN

MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ DEVLETTEN
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



16.08.2021 10:10
A+
A-

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin ‘Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgesi’ konusunda şoförlere önemli uyarılarda bulundu.

Başkan Girgin, 25.10.2017 tarih ve 30221 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik kapsamında başta servisçiler olmak üzere; taksici, şehir içi dolmuşçular, şehirlerarası ve ilçeler arası toplu taşıma araç sürücüleri ile şehirlerarası yük taşıyan büyük araç şoförlerinin 3 Eylül 2021 tarihine kadar söz konusu Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri’ni almaları gerektiğini duyurdu.

T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca Avrupa Birliği Uyum Yasaları çerçevesinde hibe destekli bu uygulama neticesinde sürücülerin ücretsiz olarak sınava tabi tutulacağı bilgisini veren Başkan Vahit Girgin, bu sebeple ilgili araç şoförlerinin ivedilikle kayıt için gerekli evrakları Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası’na teslim etmelerini istedi.

Şoförlerin 3 Eylül tarihine kadar Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgelerini almış olmaları gerektiğinden kayıt için istenilen belgeleri sıralayan Başkan Girgin; “Odamıza kayıtlı ve MYK Belgesi alma zorunluluğu olan şoförlerimiz; SRC-2 belgelerini, psikoteknik belgelerini, ehliyetlerinin önlü arkalı fotokopilerini, adli sicil belgelerini, ev adreslerini gösteren belgelerini ve telefon numaralarını odamıza en kısa sürede ulaştırarak kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıt işlemleri tamamlanan şoförlerimiz, odamızın görüşerek anlaşmaya vardığı firma öncülüğünde sınava tabi tutulacaklar. Sınav sonucu söz konusu mesleki yeterlilik belgesini almaya hak kazanan şoförlerimiz, herhangi bir ücret de ödemeyecekler. Mesleki Yeterlilik Belgesi tamamen ücretsiz olarak devletimiz tarafından sürücülerimize verilecek. Şoförlerimizden yalnızca kendilerinden istenilen belgeleri ivedilikle odamıza getirmelerini istiyoruz.” diye konuştu.

3 Eylül 2021 tarihine kadar Zorunlu Mesleki Yeterlilik Belgeleri’ni almayan ilgili şoförlerin denetimlerde ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceklerine vurgu yapan Vahit Girgin; “Şoförlerimizin mağduriyet yaşamamaları ve denetimlerde cezai işlem görmemeleri için kendilerinden istenilen belgeleri en kısa sürede odamıza getirmeleri önem arz etmektedir. Lütfen bu konuya duyarlı olalım. Kayıt işlemleri tamamlanan sürücülerimize odamız tarafından sınav tarihi ve saati ile sınav yeri ayrıca mesajla bildirilecektir” ifadelerini kullandı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mustafakemalpaşa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ş. Vahit Girgin son olarak, 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı’na yetişmesi amacıyla okul servis sürücülerine söz konusu belgeyi almaları için öncelik tanınacağını da sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.