
Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği tarafından mahallelerin sorunlarına ilişkin hazırlanan dosya, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman’ın ilgisine sunuldu.
MUSTAFAKEMALPAŞA’NIN ACİL GÜNDEMİ BÜYÜKATAMAN’DA
Muhtarlar Derneği Başkanı Tuncay Akar, çözüm bekleyen 11 maddelik kapsamlı dosyayı, ‘Terörsüz Türkiye’ buluşmaları kapsamında Mustafakemalpaşa’yı ziyaret eden Büyükataman’a teslim ederek, destek istedi.
Acil çözüm istenen başlıca sorunlar arasında yol, baraj, öğrenci yurdu ve okul yapımı ile şap hastalığı nedeniyle kredilerin ertelenmesi talebi dikkat çekti.
11 MADDELİK ‘ÇÖZÜM ALARMI’ DOSYASI
Çözüm bekleyen sorunların ilk sırasında, Mustafakemalpaşa-Kestelek Mahallesi ve eski Bursa yolu olarak bilinen Aralık-Körekem mahalleleri arasındaki yolların genişletilmesi talebi geldi.
Ayrıca, tarım yapılan 180 bin dekar arazide sulama sorunlarının yaşandığı, 50 yıllık kanal ile çiftçinin sulama yapmak zorunda kaldığı belirtilerek, planı hazırlanan Kızkayası Sulama Barajı’nın hayata geçirilmesi gerektiği ifade edilirken, kuraklığın içme suyu kaybına yol açtığı sebeplerden dolayı da Akarca bölgesine Sarp Dere İçme Suyu Barajı yapılmasının önemi, ilgililerin dikkatine sunuldu.
Meslek Yüksekokulu’na farklı illerden gelen öğrencilerin barınma sorunu yaşadığı, bu nedenle KYK Yurdu’nun ihtiyaç olduğu da, kaydedildi.
‘KREDİLER ERTELENSİN, OKUL ŞART’
Dosyada yer alan bir diğer dikkat çekici madde ise şap hastalığı nedeniyle zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası’ndan alınan kredilerinin ertelenmesi oldu. Bazı kırsal mahallelerdeki camilerdeki imam ihtiyacı da dosyaya girdi. İhtiyaç sahipleri için Kaymakamlık tarafından yapılan hizmetlerden memnuniyet dile getirilirken, gelir tabanı 7.368 TL olan sınırın daha yukarı çekilmesi istendi.
Merkezdeki okulların bazı sınıflarında 40-47 öğrencinin eğitim aldığı, bu konu ile alakalı 149/1 parsel olarak belirlenen okul arsasına, okul yapılması konusunda beklenti paylaşıldı. MHP’ye sunulan dosyada, Sanayi Sitesi’nde 4 yıl önce kapatılan PTT Şubesi’nin tekrar aktif duruma getirilmesi de talep edildi.
Son olarak, hem üreticiye hem de ekonomiye destek sağlamak amacıyla çiftçiye düşük faizli damızlık hayvan kredisi kazandırılmasının önemi vurgulandı.