
Mustafakemalpaşa’da Türk Kızılay Şube Başkanlığı tarafından, Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle okullarda kan bağış kampanyası başlatıldı.
Kan bağışı bilincini çocuklara ve gençlere kazandırmak amacıyla düzenlenen kan bağışı maratonunun ilk durağı, 14 Eylül İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Bugün saat 10.30-18.00 arasında yapılan etkinliğe öğrenci velileri ve gönüllü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Milli Eğitim Müdürü Veysel Çalık da etkinliğe katılarak kan bağışında bulundu ve kampanyaya destek verdi.

Etkinlikte toplam 139 ünite kan bağışı toplandı. Kampanya, 16 Şubat Pazartesi günü Yunus Emre İlkokulu’nda, 17 Şubat Salı günü ise Cahit Zarifoğlu İlkokulu’nda devam edecek.
Kan bağışına müracaat eden her velinin öğrencisi, sosyal etkinlik kapsamında değerlendirilerek karnesine işlenecek ve teşekkür belgesi verilecek. 2 ve üzeri kişiyi kan bağışına yönlendiren öğrenciye madalya, 10 ve üzeri ünite olmak üzere en fazla kan bağışı yapılmasını sağlayan sınıfa ise kupa takdim edilecek.
