uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
17°C
Bursa
17°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C

MUSTAFAKEMALPAŞA TARIMI’NDA YENİ BİR KAPI ARALADI; KÜTÜK MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ

MUSTAFAKEMALPAŞA TARIMI’NDA YENİ BİR KAPI ARALADI; KÜTÜK MANTARI YETİŞTİRİCİLİĞİ


26.09.2023 17:25 | Son Güncellenme: 02.10.2023 11:51
A+
A-
  • Türkiye’nin en verimli tarım topraklarına ve yeşil doğasına sahip Mustafakemalpaşa’da kütük mantarı yetiştiriciliğine ilgi yoğun. Yerel tarım trendlerini yakından takip eden Mustafakemalpaşa Belediyesi, kütük mantarı yetiştiricilerine desteklerini sürdürüyor.
  • Kayın ve söğüt ağaçlarının şifasıyla organik tarımın ilk meyvelerini alan Mustafakemalpaşa’nın Kestelek Mahallesi sakinleri, doğru tarım sayesinde yeni kazançlar sağlayabileceklerini söyledi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Kestelek Mahallesi’ne gönderdiği mantar miselleri sayesinde orman köylerinde yaşayan vatandaşlara katma değeri yüksek ürünler sunarak çiftçileri kaliteli ve doğru tarıma yönlendiriyor.

Geçtiğimiz Aralık Ayında mantar misellerini kütüklerle buluşturan Kestelek Mahalle Muhtarı Kemal Doğru, oluşan ilk mantarları Başkan Kanar’a ulaştırdı. Muhtar Kemal Doğru; “Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Kanar sayesinde doğru tarım ile kazanç sağlıyoruz. Kestelek Mahalle halkı olarak 45 hane kendi mutfağımıza girecek kadar mantar üretimini yapıyoruz. İnşallah mantarlarımızı dünya mutfağına ulaştırmayı hedefliyoruz. Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

HEDEF DÜNYA MUTFAĞI

Yerel tarımın ve sürdürülebilir üretimin önemine vurgu yapan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise konuşmasında; “Doğru tarım ile yeni kazanç kapılarını aralayan projeleri hayata kazandırmaya devam ediyoruz. Mustafakemalpaşa Belediyesi Tarımsal İşler Müdürlüğümüz ile birlikte Kestelek Mahallemize Aromatik Bitkiler ve Mantar Yetiştiriciliği sertifika eğitimi verip ardından, mantar miseli desteği sağlamıştık ve bugün ilk meyvelerini aldık diyebiliriz. Doğru tarım bilgileri ile hem üreticilerimizi bilinçlendiriyor, hem de domatese bibere alternatif ürünler sunarak, yeni kazanç kapılarını aralıyoruz. Sünlük Mahallemizin ayı ve sarıkız mantarı gibi Kestelek Mahallemizin mantarlarını da dünya mutfağına göndermeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.