2023 Türkiye Baja Şampiyonası’nın ikinci yarışı olan Baja Resital, 29 Eylül 2023 Cuma günü saat 16.00’da Sur Yapı Marka AVM önünden verilecek seremonik start ile başlayacak.
Sporseverler, Türkiye’nin tekstil ve otomobil sanayisinin kalbi ve turizm açısından ender bir güzelliğe sahip Bursa şehrinin çok eski yıllara dayanan otomobil sporları tecrübesiyle, son yılların gözde otomobil sporları branşı Baja’nın buluştuğu resitalde, seyir zevki yüksek ve heyecan dozunun zirveye çıkacağı bir mücadele izleme şansı bulacak.
ZORLU ETAP
Dayanıklılık ve adrenalinin ön plana çıktığı Baja Resital’de yarışçıları, 120 ile 1000 rakım arasında değişen yükseklilerde geçen zorlu bir etap bekliyor. 220 kilometresi özel etap olan, toplamda 3 gün içerisinde 470 kilometre sürecek Baja rallisi, 29 Eylül Cuma günü saat 16.30’da Bursa’nın doğa harikası bir noktası olan Dağyenice Göleti bölgesinden başlayacak.
DOĞA HARİKASI YARIŞ ROTASI
BASK seyirci etabını takiben yarışın bir diğer noktası, 30 Eylül Cumartesi günü Mustafakemalpaşa’nın kırsal Muradiyesarnıç Mahallesi’nden start alarak. Doğa harikası bir yarış rotasında sürecek olan Maceraist etabının iki kere geçilmesi sonrasında 1 Ekim Pazar günü Karapınar bölgesinden başlayan yarış BAV-ISUZU özel etabının geçilmesiyle devam edecek ve Bursa Aloft Hotel önünde sonlanacak.
Yarış severler cumartesi ve pazar günü Muradiyesarnıç Mahallesi’nde kurulacak olan seyirci alanından yarışı izleyebilecek. Yarışmanın servis alanı Adnan Menderes Meydanı tüm ziyaretçilere açık olacak. Organizasyon, 1 Ekim Pazar günü saat 16.45’de Aloft Bursa Hotel önünde yapılacak ödül töreni ile son bulacak.
Yarış hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Alternatif Sporları Kulübü Başkanı Ömer Burç; “Bu yarış dört ayaktan oluşuyor. İkincisi Bursa’da düzenleniyor. Her yarış bir katsayı üzerinden puan veriliyor. Puanlar alt alta toplanıyor. Puanlama sisteminde dört yarış sisteminde pilot ve kopilot ayrı ayrı puan alıyor. Yarış sonunda da şampiyonlarımız belli oluyor” dedi.