uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA RUMELİ RÜZGARI

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA RUMELİ RÜZGARI


12.09.2022 07:25 | Son Güncellenme: 11.09.2022 13:02
A+
A-

Balkan tarihinin kültürel ve insani ilişkiler bakımından köklü bağları olan Mustafakemalpaşa’da Rumeli rüzgârları esti.

RUMELİFEST kapsamında Adnan Menderes Meydanı’nda sahne alan 5 Balkan ülkesinin folklor gösterilerine,  Rumeli müziğinin güçlü isimleri Orhan ve Kemal kardeşlerin şarkıları da eklenince eğlence doruklara ulaştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa Belediyesi, RUMELİFED ve Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği katkılarıyla düzenlenen RUMELİFEST Şöleni, Balkan ezgilerini Mustafakemalpaşa’ya taşıdı.

Yoğun mesailerin harcandığı organizasyonda 5 ülkeden yüzlerce kişi etkinlik öncesi Mustafakemalpaşa’nın güzelliklerine tanık olurken, akşam saatlerinde ise Adnan Menderes Meydanı’nda Rumeli rüzgârları esti.

Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna Hersek ve Bulgaristan’dan gelen özel folklor ekipleri, Balkan kültürünü Mustafakemalpaşa’da yaşattı.

‘FESTİVALLERİMİZ DEVAM EDECEK’

Büyük ilgi gören etkinlik gecesinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 5 Balkan ülkesinden gelen soydaşları ve komşuları Mustafakemalpaşa’da ağırladıklarını söyledi.

Başkan Kanar; “Unutulmuş toprakları yeniden el birliğiyle hatırlıyoruz ve hatırlamaya devam edeceğiz. Tam anlamıyla komşu kapısı dediğimiz Kosova’yı, Makedonya’yı, Arnavutluk’u ve Bosna Hersek’i adım adım gezen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde devam ediyoruz. 100. yılımızı kutladığımız Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşu vesilesiyle bu tür festivallerimiz devam edecek. 5 ülkeden gelen kardeşlerimiz, ilçemizin eşsiz doğa harikası olan Suuçtu Şelalesi’ni görüp, damak çatlatan tatlımız olan Mustafakemalpaşa Peynir Tatlımızı yediler. Bu birliğimizi ve beraberliğimizi Rabbim arttırarak devam ettirsin. Zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlar; bölünmenin değil birleşmenin, ayrışmanın değil güç birliği yapmanın zamanı. Bu eşsiz organizasyonda emeği geçen başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanım Alinur Aktaş olmak üzere tüm görevlileri canı yürekten kutluyorum” dedi.

‘KÜLTÜREL ETKİLEŞİM DAHA DA ARTACAK’

Rumeli Halk Oyunları ve Kültür Derneği Başkanı Necip Şen ise Balkan ülkeleri ile kültürel etkileşimi arttırmak amacında olduklarımı ifade etti.

Şen; “Bu sene ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz Rumelifest’e desteklerini esirgemeyen Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Doğduğumuz topraklara minnetimizi ödemenin tek yolunun, kültürümüzü yaşatmak olduğunu biliyoruz. Bu minvalde tüm Balkan ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlenmesi gerekse burada doğan ve kültürümüzü tam anlamıyla yaşayamayan hemşerilerimize kültürümüzü tanıtmak adına sayısız çalışmalara imza attık” şeklinde konuştu.

MİSAFİR SANATÇILAR BÜYÜLEDİ

RUMELİFEST Şöleni’nde yöresel danslarıyla Balkanların kültürel zenginliğini Mustafakemalpaşa’lılara yaşatan misafir ekipler büyük alkış aldı.

Bosna Hersek’ten Kud Krivaja Zavidovici, Arnavutluk’tan Sadi Halili, Makedonya’dan Shka Shqiponja, Kosova’dan İsa Boletini ve Bulgaristan’dan Nikola Ginov halk dansları topluluklarının gösterileri, izleyicilerden tam not aldı.

Makedonya göçmeni Rumeli Orhan ve Kemal kardeşlerin konseriyle renklenen gecede, sanatçıların seslendirdiği Rumeli şarkılarına yüzlerce kişi eşlik etti.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.