uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
35,4856
EURO
36,4774
ALTIN
3.091,70
BIST
9.977,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
11°C
İstanbul
11°C
Açık
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
10°C
Salı Hafif Yağmurlu
12°C
Çarşamba Az Bulutlu
11°C

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA TIRTIL KABUSU

MUSTAFAKEMALPAŞA’DA TIRTIL KABUSU


22.07.2022 07:45 | Son Güncellenme: 21.07.2022 14:47
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın birçok kırsal mahallesinde saptanan çayır tırtılı istilasına karşı hem havadan hem yerden yoğun bir mücadele yürütülüyor.

Mustafakemalpaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nde ayçiçeği ekili alanlarda popilasyonu artan çayır tırtılı (loxostege sticticalis L.) zararlısına karşı üreticilere uyarılarda bulundu.

Mustafakemalpaşa’da bazı üretim sahalarında tespit edilen çayır tırtılına karşı zirai acil durum ilanı paylaşıldı.

Mustafakemalpaşa Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, çayır tırtılı görülen ekili tarlalarda rekolte kaybının yaşanmaması için üreticilerin tarla kontrolü yapmaları çağrısında bulundu. Bitkilerin yaprak, tomurcuk ve çiçeklerine zarar veren çayır tırtılı mücadelesinde erken tanının önemine dikkat çekilen açıklamada; “Ayçiçeği ekim alanlarında son günlerde bazı bölgelerde yoğun olarak görülen ve mücadelede geç kalınması durumunda önemli zararlara neden olan çayır tırtılı zararlısına karşı tarla kontrollerinin yapılması, görülmesi durumunda en kısa sürede İlçe Müdürlüğümüze bilgi verilmesi ve tavsiye doğrultusunda mücadele yapılması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

İLAÇLAMADA DRONE DEVREDE

Mustafakemalpaşa’da ayçiçek, mısır, şekerpancarı, biber, karpuz ve yonca gibi bitkilerde zararlı olan çayır tırtılının yoğunluğunun tespiti için saha çalışmaları sürüyor.

Çiftçilerin ilaçlamalarını tamamlamaları konusunda teknik ekipler saha kontrollerini hassasiyetle yürütürken, bugüne kadar Mustafakemalpaşa’nın 7 mahallesindeki 720 dekar alanın 150 dekarı drone ile ilaçlandı. Geri kalan 570 dekarlık kısmın ise yer aletleri ile ilaçlandığı bildirildi.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.