uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,6004
EURO
34,8280
ALTIN
2.491,99
BIST
9.506,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
17°C
Bursa
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Parçalı Bulutlu
25°C

MÜZİK DOLU BİR YAŞAM SUSTU

MÜZİK DOLU BİR YAŞAM SUSTU


25.03.2022 09:25 | Son Güncellenme: 24.03.2022 17:27
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da müziğin geniş kitlelere ulaştırılmasına öncülük eden isimlerin başında gelen Türk Müziği Derneği Başkanı ve Koro Şefi Halit Tanrısever, kalp krizi sonucu 62 yaşında hayatını kaybetti.

Kızını ziyaret etmek için bir süredir ailesiyle birlikte Kayseri’de bulunan Halit Tanrısever, doğum gününden iki gün sonra 23 Mart günü geçirdiği kalp krizine yenik düştü.  

Sevilen müzik insanı, derin üzüntü yaratan vefatının ardından son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde, emekli olduğu 2018 yılına kadar 16 yıl boyunca koro şefliği, genel sanat yönetmenliği ve sunuculuk yapan Halit Tanrısever, Kayseri’de geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirdi.

SAHNELER ÖKSÜZ KALDI

Tüm müdahalelerle rağmen kurtarılmayan Tanrısever’in cenazesi, Kayseri’den 22 yıldır yaşadığı Mustafakemalpaşa’ya getirildi.

Dün öğle namazına müteakip Şeyh Müftü Cami’nden kaldırılarak Adile Mezarlığı’nda toprağa verilen evli ve 2 kız çocuk sahibi Şef Halit Tanrısever’i,  son yolculuğunda çalışma arkadaşları ve dostları yalnız bırakmadı.

MÜZİK DOLU BİR YAŞAM

Engin müzik bilgisi ve birikimi ile Mustafakemalpaşa’ya değer katan Şef Halit Tanrısever, 1960 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın Türk Sanat Müziği Bölümü’nden 1987 yılında mezun olan Tanrısever,  eşi Seher Tanrısever ile yaşamını birleştirdikten sonra 2000 yılında Mustafakemalpaşa’ya taşındı.

2002 yılında Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde koro şefi olarak müzik çalışmalarına başlayan Tanrısever, bugüne kadar 5’i yurt dışı olmak üzere 100’e yakın konser de sahneye çıktı. Belediye TSM Korosu ile iki kez TRT’de konser veren Halit Tanrısever, Çocuk Korosu ve Belediye Mehter Takımı’nın kuruluş çalışmalarına da öncülük etti.

SON KONSERİ ‘ATA’YA SAYGI’ OLDU

Belediyeden emekli olduktan sonra müzik çalışmalarına bir süre ara veren Halit Tanrısever,  2020 yılında kurucusu olduğu Mustafakemalpaşa Türk Müziği Derneği (TMD) ile sahnelere tekrar döndü.

Tanrısever, aynı zamanda Güney Marmara Türk Musikisi Federasyonu’nun kurucu üyesi olan TMD’nin ilk kongresinde başkanlığa seçildi.

TMD aracılığıyla koro çalışmaları, enstrüman dersleri, tiyatro, halk oyunları ve çocuklara yönelik projeleri hayata geçirmek için çalışmalar yürüten Halit Tanrısever, son konserini geçtiğimiz yıl 15 Kasım’da Atatürk’ün sevdiği şarkılardan oluşan bir repertuvarla Gazi Paşa’nın vefatının 83. yıl anısına düzenledi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.