uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3695
EURO
35,0221
ALTIN
2.323,53
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

MYO’DA ÖVGÜLÜ AÇILIŞ

MYO’DA ÖVGÜLÜ AÇILIŞ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



23.01.2023 07:15 | Son Güncellenme: 21.01.2023 11:32
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nun yeni serası faaliyete geçti

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nda özel sektör desteğiyle yapımı tamamlanan yeni sera için açılış töreni düzenlendi.

Toplamda 250 metrekare planlanan ve öğrenciler için uygulama alanı olarak hizmet verecek seranın açılışında konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’na; “Donanımlı bir akademik kadrosu var” övgüsünde bulundu.

Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu’nda yeni sera alanı için gerçekleştirilen törene BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adem Doğangün, Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın, Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz, Üniversite Genel Sekreteri Osman Dikmen, protokol, akademisyenler, idari personel ve öğrenciler katıldı.

‘MYO’LARIN HER BİRİ ÜNİVERSİTE KAPASİTESİNDE’

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, meslek yüksekokullarının doluluk oranları itibariyle birçok fakültenin önünde gittiğini açıkladı. İstihdam anlamında da mezunların çoğunun iş bulma konusunda hiçbir sıkıntı yaşamadığını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Mezunlarımız, Uludağ Üniversitesi’nde eğitim görmenin avantajını yaşıyor. Henüz daha öğrenci iken iş teklifi alan, bitirir bitirmez kabul edilen binlerce öğrencimiz var. Meslek yüksekokullarımızın tümünü aynı derecede önemsiyoruz. Yoğun bir öğrenci nüfusuna sahibiz. Sadece meslek yüksekokullarımızda eğitim gören öğrencilerimizin sayısı, birçok üniversitenin nüfusundan fazladır. Hacim itibariyle her biri üniversite kapasitesine sahiptir. Toplam 21 bin 500 öğrenciye sadece yüksekokullarımızda eğitim veriyoruz. Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulumuz da yüksek kalitede eğitim-öğretim faaliyeti yürüten okullarımızdan birisidir. Donanımlı bir akademik kadrosu var. Kaliteli öğretimin yanı sıra nitelikli uygulama ve staj imkanlarına sahip” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘ÖĞRENCİLER İÇİN KIYMETLİ BİR UYGULAMA ALANI OLACAK’

Üniversitelerin genel anlamda toplumun ortak ihtiyacına cevap verebilmesi gerektiğinin altını çizen Rektör Kılavuz, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin de bu ana hedef doğrultusunda çalıştığını belirtti.

Üniversite-Özel Sektör işbirliği başlığında yüksek bir tempo yakaladıklarını söyleyen Kılavuz; “Bizler bilgiye, özel sektör de uygulama ve pratiğe sahip. Bu ikisini birleştirdiğimiz zaman Türkiye kazanacak. Milletimiz kazanacak. Bugün açılışını yaptığımız seramız özelinde baktığımızda da gıda sektörü temsilcileriyle yürütülecek işbirliğinden her iki tarafın da olumlu anlamda etkileneceğine inanıyorum. Ayrıca öğrencilerimiz için son derece kıymetli bir uygulama alanı olacağını düşünüyorum. Seramızı yapan firma yöneticilerine ve bu projeyi okulumuza kazandıran tüm hocalarıma gönülden teşekkür ediyorum. Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘TEORİK EĞİTİM PRATİĞE DÖNÜŞECEK’

Konuşmasına firma yöneticilerine teşekkür ederek başlayan Mustafakemalpaşa MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Öz; “Öğrencilerimiz, serada uygulamalı eğitimlerini kolaylıkla yapabilecekler. Özellikle kış sezonunda hepimiz için büyük bir rahatlık olacak. Okulumuzda verilen teorik eğitimlerin pratiğe dönüştürülmesi anlamında çok kıymetli bir proje oldu. Bizlere destek veren ve serayı yaparak okulumuza bağışlayan Marmara Fide firmasının tüm yöneticilerine teşekkür ediyoruz” açıklamasında bulundu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından katkı veren firma yöneticilerine teşekkür plaketi sunuldu. Heyet daha sonra serayı ve okuldaki üretim alanlarını gezerek incelemelerde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.