uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

NİCE 99 YILLARA

NİCE 99 YILLARA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



15.09.2021 12:03 | Son Güncellenme: 15.09.2021 13:13
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümü, büyük bir coşkuyla kutlandı.

Tertip Komitesi’nin hazırladığı 14 Eylül Kurtuluş Günü Kutlama Programı, dün saat 09.30’da mehter takımı ve pehlivanlar eşliğinde Etibank’tan Cumhurluk Alanı’na kadar süren kortej yürüyüşü ile başladı.

Törene; Karacabey Kaymamı ve Mustafakemalpaşa Kaymakam Vekili Tahsin Kurtbeyoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Garnizon Komutan Vekili Personel Kıdemli Üstçavuş İsmet Çağrı Ceviz, Cumhuriyet Başsavcısı Nurettin Güner, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri ve daire amirleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulduğu programda konuşan Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 14 Eylül 1922 tarihinin Türkiye üzerinde kirli emelleri olan emperyalistlerin ve onun şımarık işbirlikçilerinin hayal kırıklığına uğradığı bir gün olduğunu söyledi.

Başkan Kanar; “14 Eylül, Orta Asya bozkırlarından bu yana özgürlüğüne düşkün, devletine sadık ve cesur bir millet olduğumuzu bir kere daha teyit ettiğimiz, her karışını kanla beslediğimiz vatanın bir çakıl taşını bile dünyalara değişmeyeceğimizi yedi düvele gösterdiğimiz gündür” dedi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Belediye Başkanı Mehmet Kanar, 14 Eylül Kurtuluş Günü’nde yaptığı konuşmada; “Savaş yılları, eşkıyanın cirit attığı, insanların malına, mülküne, hanesine, ırzına, her şeyine musallat olduğu kap kara günlerdi. Vatansever Türk insanının cepheden cepheye koşmasını fırsat bilen bu hainler, Yunan eşkıyası ile birlik olup akla hayale gelmez eziyetler yapmışlardı. Tam 26 ay boyunca soygunculuk, gasp, adam öldürme gibi birçok tecavüzler yapan Yunanlılar ve işbirlikçileri 30 Ağustos hezimetiyle geldikleri gibi gitmek zorunda kalmışlardır. Üç buçuk yıl süren Kurtuluş Harbi boyunca şehrimizden, 100 askerimizin künyesi şehitler hanesine işlenmiş ve yüzlerce insanımız da Yunan askeri ve çeteler tarafından şehit edilmişlerdir. Şu anda dünyanın en güçlü terör örgütleri sadece bizim başımızda ve bizimle uğraşıyorlar. Hepsi de emperyalist güçlerin beslediği, donattığı ve kolladığı hainler. Ama karşılarında savunma sanayisi ile bilişim ve teknolojik alt yapısı ile günden güne büyüyen ekonomisi ve en önemlisi de yüreğine sığdıramadığı imanı ile dimdik ayakta duran bir Türkiye var” dedi.

‘HİZMET İÇİN ŞÜKREDİYORUM’

Başkan Kanar sözlerini şöyle tamamladı; “Bu zaferlerin baş mimarı olan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizim için ayrı bir yeri vardır. 14 Eylül’den 100 gün sonra 24 Aralık 1922 günü bu şehrin adı ‘Mustafakemalpaşa’ olarak değiştirilmiştir. Naçizane bir belediye başkanı olarak bu vefalı şehre hizmet etmekten Allah’a şükrediyorum. Ülkemizin ve Mustafakemalpaşa’mızın kurtuluşu için mücadele eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şühedamızı ve gazilerimizi hürmetle yâd ediyorum.”

Mustafakemalpaşa Şehitliği’nde yapılan törende ise Mustafakemalpaşa Müftüsü Ahmet Büyükgül ve Yeşil Cami İmam Hatibi Mehmet Dede tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim okunarak, dualar edildi.

GÜREŞÇİLER EL BAĞLADI

Şeyh Müftü Cami’nde mevlid-i şerif programının ardından bu yıl 15.’si düzenlenen Yalıntaş Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin startı verildi.

Habib Karaca’nın Güreş Ağalığı’nı yaptığı geleneksel güreşler, bu yıl Şükrü Erdem Spor Tesisleri’nde düzenlendi. 30’u başpehlivan olmak üzere 13 boyda yaklaşık 200 güreşçinin kispet giyerek er meydanına çıktığı müsabakalar kıran kırana geçti.

Güreş severlerin heyecanla takip ettiği mücadeleler sonucunda 15. Yalıntaş Yağlı Güreşleri’nde boylarında dereceye giren ata sporcularına madalya ve ödülleri protokol tarafından verildi.

MARKA TATLI YOLCULARA İKRAM EDİLDİ

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından bu yılda Bursa-İzmir Karayolu’ndan geçen yolculara, geçtiğimiz aylarda coğrafi işaret tescili alarak markalaşma serüveninde yeni bir boyut kazanan Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı ikram edildi.

14 Eylül Kurtuluş Bayramı etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilen ve eski bir gelenek olan tatlı dağıtımında, yoldan geçen araçlar ekipler yardımıyla durduruldu.

Eski Özgüven Tesisleri önünde gerçekleşen geleneksel etkinlikte, sürpriz ikram karşısında memnuniyetlerini belirten yolcular, Mustafakemalpaşa’nın kurtuluşunu kutlamayı da ihmal etmedi.

HALK KONSERİ

Gün boyu süren kutlama programları akşam, Adnan Menderes Meydanı’nda doruğa ulaştı.

Bando takımı ve havai fişek gösterilerinin akabinde saat 20.30’da sahneye çıkan genç sanatçı Buray, en güzel şarkılarını hayranları için söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.