uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1725
EURO
50,3284
ALTIN
6.427,48
BIST
12.416,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
9°C
İstanbul
9°C
Az Bulutlu
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
9°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

ÖĞRENCİLERİN YENİ GÖZDESİ; SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİ

ÖĞRENCİLERİN YENİ GÖZDESİ; SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİ



Kervan Mobilya
30.03.2023 19:05 | Son Güncellenme: 30.03.2023 17:09
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa Belediyesi, 30 Mart’ta kutlanan Sıfır Atık Günü’nü, bir ilkokula kurulumunu sağladığı Sıfır Atık Kütüphanesi ile taçlandırdı.
  • İçindeki tüm imalatların, dönüştürülebilen atıklardan üretildiği kütüphane öğrencilerin gözdesi olurken, çevreci projelere imza atan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Her şey geleceğimiz, her şey çocuklarımız için” vurgusu yaptı.

Türkiye’de ilk defa kutlanan Sıfır Atık Günü, Mustafakemalpaşa Cahit Zarifoğlu İlkokulu’na kurulan ‘Sıfır Atık Kütüphanesi’ ile unutulmaz bir açılışa ev sahipliği yaptı.

HEM ÖĞRENECEK HEM BİLİNÇLENECEKLER

Mustafakemalpaşa’nın ilk sıfır atık kütüphanesi olma özelliğini taşıyan kütüphane içerisinde kullanan, oturma grupları, kitaplıklar, çevreci panolar, çocuk kitapları, kutu oyunlarının tamamı, Mustafakemalpaşa Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne gelen atıklardan özel olarak hazırlandı. Özel olarak tasarlanan kütüphane sayesinde çocukların hem öğrenmeleri hem de bilinçlenmeleri hedeflendi.

GERİ DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR AÇILIŞ KURDELESİ

Öğrenciler için kitap okuma etkinlikleri dışında atıklardan yapılacak etkinlikler ve oyun oynayabilmeleri için hazırlanan kütüphane ilk günden çocukların gözdesi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi kapsamında Mustafakemalpaşa’da ‘Sıfır Atık Seferberliği’ başlatan Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Öğrencilerimiz için hem sağlıklı hem çevreci bir ortam hazırlamak istedik. Ağaç yaş iken eğilir. Cahit Zarifoğlu İlkokulu’na kurduğumuz ilk sıfır atık olma özelliğini taşıyan kütüphanemizi öğrencilerimiz çok beğendi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Açılış kurdelemizi de yine kâğıt ve plastik poşetlerden elde ettik. Sıfır atık bilincini yaymak adına projeler üretmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.