uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ORUÇ’A GÜVENOYU

ORUÇ’A GÜVENOYU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



14.02.2023 10:28
A+
A-

S.S. Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsa Oruç, kooperatifin 67’nci genel kurulunda ortaklardan tam destek aldı.

901 ortaklı kooperatifin kongresine tek aday olarak giren Oruç, güvenoyu aldığı seçimin ardından 4 yıl daha bu göreve getirildi. Başkan İsa Oruç, kongrede yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Kooperatifin, her afette olduğu gibi yüzyılın felaketi olarak nitelenen depremde de bölgeye el uzattığını belirterek; “TESKOMB Merkez Birliği ve 7.Bölge Birliği öncülüğündeki yardım kampanyasına, kooperatifimiz ve ortaklarımız adına 100 bin TL destekte bulunulmuştur” dedi.

2012 yılında göreve gelmesinin ardından disiplinli bir finansman yönetimiyle S.S. Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni tekrar ayağa kaldıran Yönetim Kurulu Başkanı İsa Oruç, kooperatifin 2021-2022 yılları olağan genel kurullarını kapsayan 67’nci kongresinde bir kez daha başkanlığa seçildi. 

1953 yılında kurulan S.S. Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin 2021-2022 Yılları Olağan Genel Kurul Toplantısı, 12 Şubat tarihinde Grand Düğün Salonu’nda yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrenin divan başkanlığını 7. Bölge Birliği Başkan Yardımcısı Murat Özkarayurt yaparken, başkanvekilliği 7. Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Saldız, kâtip üyelikler ise 7. Bölge Müdürü Aziz Ereselli ve kooperatif ortaklarından Erkan Gürgünlü’den oluştu.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

BURUK KONGRE

Yönetim kurulu faaliyet raporunun ibra edildiği geniş katılımlı genel kurula hitap eden Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsa Oruç, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen deprem felaketi nedeni ile kooperatifin 67’nci kongre toplantısını buruk bir şekilde yaptıklarını söyledi.

Oruç; “Depremde hayatını kaydeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet dilerken, geride kalanlara sabır, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bu vatan hepimizin. Vatansız millet, milletsiz vatan olmaz. Ne Mutlu Türküm Diyene!” ifadelerini kullandı.

Kongrenin hayırlı olmasını dileyen İsa Oruç; “Vatan ve millet uğruna canlarını severek veren aziz şehitlerimizi, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, esnaf ve sanatkârlarımız adına kooperatiflerin ve BAĞ-KUR’un kurulmasında çok büyük emeği geçen, merhum eski Genel Başkanımız Kasım Önadım’ı, aramızdan ayrılan başkanlarımızı, yöneticilerimizi, ortaklarımızı ve personelimizi rahmetle anmayı üzerimizde vazife addediyoruz” diye konuştu.

‘TOPLAM PLASMAN 168 MİLYONU GEÇTİ’

“Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak 2021 ve 2022 yılında da kooperatifimizin grup ve mali gücünü yükseltmek ve ortaklarımıza faal bir kooperatif sunmayı her zaman birinci hedef olarak gördük. 2021 ve 2022 yılında ortaklarımızın gayreti ve yönetim kurulunun başarılı çalışmaları sonucu yılsonu sermayeye göre takip oranı % 4,62 ile kapatılmıştır. Takibin plasmana oranı % 0,028 olarak gerçekleşmiştir. 2021 ve 2022 yıllarında kooperatifimize 137 yeni ortak kayıt olmuş, 34 ortağımız işyerlerini kapatarak kendi istekleri ile ortaklıktan ayrılmıştır. 2022 yılı sonu ile 901 kayıtlı ortağımız bulunmaktadır. Kooperatifimiz 2022 yılı sonu itibarıyla 128 milyon 500 TL plasmana ulaşmıştır. Tahsis edilen toplam plasmanımızın 128 milyon 272 bin TL’si yılsonu itibarıyla 706 ortağımıza kullandırılmıştır. Kişi başı ortalama 142 bin 366 TL kredi kullandırılmıştır. 2021 ve 2022 yılı içinde ortaklarımıza 135 milyon 915 bin TL işletme kredisi ve 9 milyon 705 bin 605 TL yatırım kredisi ile toplam 145 milyon 621 bin 100 TL kredi kullandırılmış olup, yılsonu toplamı ise 128 milyon 272 bin TL’dir. 2022 yılı plasman toplamımız 128 milyon 500 bin TL’ye ulamış olup, bugün ise 168 milyon 500 bin TL’dir.

DEPREMZEDELERE 100 BİN TL DESTEK

Oruç ayrıca, TESKOMB Merkez Birliği ve 7.Bölge Birliği öncülüğünde 2021 ve 2022 yılı içindeki yardım kampanyalarına destek verdiklerini söyledi.

Rize ve Artvin’de meydana gelen sel felaketi için 15 bin TL, Kastamonu sel felaketi için 5 bin TL, Antalya’da yaşanan sel felaketi için ise 15 bin TL olmak üzere toplamda 35 bin TL’lik yardımda bulunduklarını kaydeden İsa Oruç; “Ayrıca 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız deprem felaketi içinde kooperatifimiz ve ortaklarımız adına 100 bin TL destekte bulunulmuştur” dedi.

YATIRIM KREDİSİ LİMİTİ 1 MİLYON 500 BİN TL

Oruç; “2020 yılı sonuna kadar % 4,5 olan kredi faizlerimiz 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren % 8,50, 7 Haziran 2021 tarihinde %9,5, 11 Ekim 2022 tarihinden itibaren ise %7,5 olarak ortaklarımıza kullandırılmıştır. Kredilerin taksitlerini düzenli ödemelerinden dolayı kooperatifimizin kredi limiti 500 bin TL’dir. Ayrıca yatırım kredisi limitimizi 1 milyon 500 bin TL olarak kullandırmaktayız” dedi.

ESNAF VE SANATKÂRI DESTEKLEYENLERE ÖZEL TEŞEKKÜR

İsa Oruç konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Kooperatif kredileri ile ilgili esnafımızın lehine birçok kararın çıkmasındaki çalışmaları için Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, TESKOMB Genel Başkanımız Abdulkadir Akgül ve yönetim kuruluna, 7.Bölge Birliği ve Bursa’mızın gururu olan, Türkiye ve Avrupa’da bizleri başarıyla temsil eden, bizlere yol gösteren başkanlıktan ziyade bizlere abilik yapan, Merkez Birliği Genel Başkanvekilimiz, 7. Bölge Birliği Başkanımız Bahri Şarlı ve yönetim kuruluna, Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkanımız Fahrettin Bilgit ve yönetim kuruluna, Bölge Birliği Müdürümüz Aziz Ereselli’ye, oda başkanlarımız ve hizmeti geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kredi kullandırma çalışmalarında bizlere desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Halk Bankası Bölge Koordinatörü Gökhan Sümer ve ekibine, ayrıca esnaflarımıza her türlü destek ve yardımda bulunan Halk Bankası Mustafakemalpaşa Şube Müdürü İsa Yılmaz ve tüm şube çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz. 2023 yılının öncelikle ülkemize, esnaf ve sanatkârlarımıza birlik, beraberlik, huzur ve kazanç getirmesini diliyoruz.”

YENİ YÖNETİM

S.S. Mustafakemalpaşa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsa Oruç, esnafın en büyük destekçisi olan 70 yıllık kooperatifin oylama ile yapılan seçiminde 4 yıl daha bu göreve seçildi.

Kooperatifin yeni yönetim, denetim ve üst kuruluş temsilcileri şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM: İsa Oruç, Serkan Büyükbayrakdar, Mehmet Sert, Rahmi Ergü, Sadık Tura

DENETİM: Ali Kaş, Eren Hergül

ÜST KURULUŞ TEMSİLCİLERİ: İsa Oruç, Serkan Büyükbayrakdar, Sadık Tura

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.