uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3713
EURO
35,0024
ALTIN
2.325,92
BIST
9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

OSB’YE GÜVENLİK VE SU YATIRIMI

OSB’YE GÜVENLİK VE SU YATIRIMI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



29.06.2022 08:15 | Son Güncellenme: 28.06.2022 17:12
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın başlıca üretim ve ihracat merkezi olan Organize Sanayi Bölgesi’nde (MKPOSB) güvenlik ve su kapasitesinin arttırılmasına yönelik projelendirilen iki yatırımda sona gelindi.

2022 yılı itibariyle 307 hektarlık alanda 40 faal firma ve 2 bin kişilik istihdamla yüzde 64 doluluk oranına ulaşan MKPOSB’de bir yandan pandemiye rağmen son 5 yıldır yatırımlar ivme kazanırken, öte yandan da hurda vb. hırsızlık girişimlerinin artmasının ardından güvenlik ihtiyacı doğdu.

Bu kapsamda OSB girişinde geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan Jandarma Karakolu inşaatı hızla tamamlanırken, bölgenin su kapasitesini 4 bin tona çıkaran ilave yatırımlarda devreye alındı.

Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde, tesislerin ve çalışanların güvenliğini temin için bölge girişinde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanlığı’na ait 3 bin metrekare alan üzerine yaklaşık 350m2’lik olarak planlanan Jandarma Karakol Komutanlığı Hizmet Binası hızla yükseliyor.

Bursa Jandarma Alay Komutanlığı ve OSB Bölge Müdürlüğü arasında yapım organizasyonu ile ilgili protokol imzalanmasının ardından başlayan inşaat çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte bölgede güvenlik artacak.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

AĞUSTOS’TA TESLİM EDİLECEK

Maliyeti yaklaşık 2 milyon TL tutarındaki Jandarma Karakol Binası inşaatı yapım işinin OSB adına açılacak hesaba katılımcılar tarafından yapılacak bağış karşılığında, yine OSB tarafından yapılması kararlaştırılarak bu konuda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nden onay alındı. Söz konusu binanın kaba inşaatı OSB sanayicilerinden Eruslu Sağlık Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapıldı.

Jandarma Karakol binası inşaat yapım maliyeti olan yaklaşık 1 milyon 200 bin TL’nin karşılanabilmesi için OSB adına açılan hesaba, OSB sanayicileri tarafından yapılan bağış karşılığında, inşaatın kontrolünün sağlanarak yapı maliyetini karşılamak üzere kullanılması planlanmakta.

Jandarma Karakol binasının ince iş yapımına ilişkin 31 Mayıs tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve 7 Haziran’da yer teslimi yapıldı. Yatırımın, Ağustos ayına kadar bitirilerek OSB’ye teslim edilmesi bekleniyor.

Karakol binasının tamamlanarak hizmete geçmesi halinde; Organize Sanayi Bölgesi’nde olası hırsızlık gibi suç girişimlerinin önlenmesi, kamu düzeni ile can ve mal güvenliğinin sağlanması hedefleniyor. Aynı zamanda OSB’nin yanı sıra Güllüce, Paşalar ve civarındaki mahallelerde de güvenlik sağlanacak.

SU KAPASİTESİ 4 BİN TONA ÇIKTI

Diğer yandan Organize Sanayi Bölgesi’nde artan yatırım talepleri nedeniyle günlük su tüketim miktarlarındaki yükseliş arzı da ilave yatırımlarla karşılanıyor.

Sanayicilere, herhangi bir olası arıza durumunda su kesintisine sebebiyet vermemek amacıyla, mevcut su depolarına ilave olarak  2.450.000TL+KDV bedelle ihale edilen 2000 ton kapasiteli ilave su deposu yapım işi, yüklenici firma tarafından tamamlandı. Sızdırmazlık testleri yapılan ilave su deposu Haziran ayı itibari ile devreye alındı.

Mevcutta 2000 ton olan su kapasitesi, ilave yapılan yatırım ile birlikte 4000 ton kapasiteye ulaştı.

2022 Mart ayında 13. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda gider ve yatırım bütçesi 318 milyon 950 bin 360 TL olarak kabul edilen MKPOSB, yıl içerisinde ağırlıklı olarak atık su arıtma tesisinin yenilenmesi, proses su temini ile ilgili su deposu ve yol yapımı gibi yatırımlara odaklanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.