uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
43,1841
EURO
50,3606
ALTIN
6.414,80
BIST
12.369,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
8°C
İstanbul
8°C
Çok Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
12°C
Cuma Hafif Yağmurlu
9°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
6°C
Pazar Yağmurlu
5°C

OTİZM DERNEĞİNDEN ÖZEL ETKİNLİK

OTİZM DERNEĞİNDEN ÖZEL ETKİNLİK



Kervan Mobilya
25.03.2022 09:00 | Son Güncellenme: 24.03.2022 17:00
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Otizm Derneği öncülüğündeki programda özel çocuklar, şarkı ve oyunlarla doyasıya eğlendi.

Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Başkanı Mecit Ertaş ise açıklamasında; “Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur” dedi.

Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak maksadıyla 2011 yılından beri kutlanan 21 Mart, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için Mustafakemalpaşa’da çeşitli etkinlikler yapıldı.

ÖZEL ÇOCUKLAR ENERJİLERİYLE RENK KATTI

Mustafakemalpaşa’daki etkinliklerin bir adresi de Hamidiye Mahallesi’nde bulunan Otizm Derneği oldu.

Down Sendromlu bireylerin enerjileri ile renk kattıkları kutlama programında; pastalar kesilerek şarkılar söylendi ve oyunlar oynandı. Çocukların gönüllerince eğlendiği etkinlikte resimler de yapıldı.

Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Başkanı Mecit Ertaş yaptığı açıklamada; “Olumsuz hava koşulları nedeniyle etkinliklerimizin birçoğunu ertelemek zorunda kaldık. İnşallah önümüzdeki yaz mevsiminde birbirinden güzel ve özel günlerde farkındalık ve çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Down Sendromlu bireyler enerjileri, yaşam sevgileri ve eğlenceli taraflarıyla çevresindeki insanlara ve topluma güzellikler katan kimselerdir. Down Sendromlu bireyler, karşılıksız seven ve sevilmeyi fazlasıyla hak eden kişilerdir. Onların kendilerine özgü ilgi ve yeteneklerinin olduğu ve istenildiğinde bu yeteneklerini geliştirebilecekleri herkes tarafından bilinmelidir. Down Sendromu hakkında erken yaşlardan itibaren yapılacak farkındalık çalışmaları, toplumumuzu bilgilendirici faaliyetlerle bu bireylerimize destek olmak bizlerin insani sorumluluğudur. Bu konuda toplum olarak göstereceğimiz destek, onların ve ailelerinin hayatlarını daha yaşanabilir bir hale getirecektir. Bu vesileyle, Down Sendromlu kardeşlerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtiyor, bu bireylerimize ve değerli ailelerine sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir hayat diliyorum” dedi.

Kirmasti Kervan
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.