uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.300,55
BIST
9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ÖZEL ÖZKOCAMAN ORTAOKULU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

ÖZEL ÖZKOCAMAN ORTAOKULU TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



07.03.2022 16:09
A+
A-

QNB Finansbank ve Habitat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilen Scratch Cup 2022 Yarışması’nda Karacabey Özel Özkocaman Ortaokulu Türkiye şampiyonu oldu. Büyük bir başarıya imza atan Özel Özkocaman Ortaokulu 6. sınıf öğrencileri Doruk Uyanık, İlter Durgun ve Ahmet Burak Burç, Karacabey’in de gururu oldu. Bu yıl üçüncü kez gerçekleşen organizasyona ikisi yurt dışı olmak üzere 57 farklı şehirden 836 takım başvurdu. 10 takımdan 28 çocuk, doğayı kurtarmak için kendi oyunlarını kodlayarak kıyasıya yarıştı.

Pandemi sürecinde eğitimlerin online olarak gerçekleştirildiği programda, final de online olarak 2 Mart Çarşamba günü ünlü sunucu Geveze’nin sunumuyla gerçekleşti. Birbirinden yaratıcı oyunlar kodlayan çocuklar, doğayı korumak ve yaşatmak için yaratıcılıklarının sınırlarını zorladı.

Karacabey Özel Özkocaman Okulları Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ali Sümer öncülüğündeki 6. Sınıf Öğrencileri Doruk Uyanık, İlter Durgun ve Ahmet Burak Burç, 11-14 Yaş Kategorisi’nde, ‘Dünya Kurtarıcısı Kedi’ isimli en iyi proje ödülü ile Türkiye Şampiyonu oldu.

Konuyla ilgili açıklama yapan Karacabey Özel Özkocaman Okulları Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ali Sümer; “Scratch Cup’a okulumuzdan 3 farklı takım ile katıldık. Bu 3 gruptaki öğrencilerimiz de çok güzel projeler ürettiler, hepsinin gözlerinden öpüyorum. Kazanan grubumdaki öğrencilerim 6. Sınıf kademesinde okuyan 3 farklı sınıftaki öğrencilerimdir. Onları bir grupta birleştirdim ve güzel bir uyum içinde çalışarak birlikte ‘Dünya Koruyucusu Kedi’ oyununu tasarladılar. Bu süreçte bizlere her zaman destek olan okulumuzun Kurucusu Sayın Ömer Özkocaman’a ve yardımlarını esirgemeyen müdür ve müdür yardımcılarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca şunu belirtmek istiyorum ki, Scratch Cup 2022 ile bu yarışmadaki Bursa’nın ilk kupasını almanın da gururunu yaşıyoruz. Karacabey’in adını bu yarışmada duyurmak bizim için çok özeldi. Son olarak finalde çok güçlü ve köklü okulların çok iyi projeleri vardı, onları da tebrik ederiz. Ancak çok istediğimiz ve çok çalıştığımız şampiyonluk bizim, kupa bizim” ifadelerine yer verdi.

Karacabey Özel Özkocaman Ortaokulu Müdürü Sibel Burç ise, Türkiye şampiyonu olan öğrencileriyle gurur duyduklarını belirterek, başarıda büyük emeği olan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ali Sümer’e de teşekkür etti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

SCRATCH CUP NEDİR?

Qnb Finansbank ve Habitat Derneği çözüm ortaklığında düzenlenen, 8-14 yaş arası öğrencilerin, Scratch 3.0 üzerinden yarışma temasına uygun olan oyunlarını geliştirmelerini, yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini kullanmalarını amaçlayan Türkiye’nin bilişim ve teknoloji alanındaki en prestijli yarışmalarından biridir. Bu yılki Scratch Cup’ın teması Doğayı Kurtarma üzerineydi.

SCRATCH NEDİR?

Scratch, ABD’de bulunan MIT’in (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) geliştirdiği, 8-16 yaş arası çocukların kullanımına göre tasarlanmış bir programlama dilidir. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı, blok tabanlı bir programlama dilidir. Mili Eğitim müfredatına da uygun olduğundan Türkiye’nin en iyi özel okulları ve devlet okulları bu programlama diline önem vermektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.