uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3639
EURO
34,9576
ALTIN
2.325,43
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

PAŞA-DER’İN YENİ BİNASINA GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ

PAŞA-DER’İN YENİ BİNASINA GENİŞ KATILIMLI AÇILIŞ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



30.05.2022 09:00 | Son Güncellenme: 31.05.2022 13:10
A+
A-

Bursa’da yaşayan 140 bin Mustafakemalpaşalıyı temsil eden en büyük sivil toplum kuruluşu olan Bursa Mustafakemalpaşalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin (PAŞA-DER), faaliyetlerine devam edeceği yeni hizmet binasının açılış töreni gerçekleştirildi.

Osmangazi Belediyesi tarafından Bursa Mustafakemalpaşalılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne (PAŞA-DER) tahsis edilen yeni hizmet binasının açılış törenine Bursa’nın siyasi temsilcilerinden önemli isimler katılım gösterdi.

30 yıllık geçmişiyle Bursa’nın köklü STK’larının başında gelen PAŞA-DER’in Osmangazi’ye bağlı Alemdar Mahallesi’ndeki yeni dernek binasının açılışına; önceki dönemlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’da yapan Faruk Çelik, Kaymakam Ahmet Altıntaş, AK Parti Bursa Milletvekilleri Refik Özen ve Ahmet Kılıç, MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Millet İttifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, siyasi parti ve STK temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan PAŞA-DER Başkanı Mustafa Gümüş, sivil toplum kuruluşlarının demokratik toplumların vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Gümüş şöyle konuştu; “Geçtiğimiz günlerde 30’ncu yılını kutladığımız Mustafakemalpaşalılar Derneği’mizin bu özel gününde bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz. Derneğimiz, Mustafakemalpaşa’da 103  bin, Bursa’da 140 bin ve ülke genelinde 450 bin Mustafakemalpaşalı’yı temsil eden tek dernektir. Dernekler, gönüllülük esasına göre sosyo-kültürel faaliyet gösteren kuruluşlardır. Bu nedenle  verdiğiniz ve vereceğiniz desteklerin tarif edilemez bir mutluluğu içerisindeyiz. Yaklaşık 40 mahalle derneğimiz ile birlikte kullanacağımız dernek binamızın tahsisinde emeği olan AK Parti Bursa Milletvekilimiz Mustafa Esgin’e, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a, manevi desteğini bizden hiçbir dakika bile esirgemeyen Mustafakemalpaşa Belediye Başkanımız Mehmet Kanar’a ve bu binayı bize tahsis eden Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar’a başta yönetim kurulumuz ve tüm Mustafakemalpaşalılar adına teşekkür ederim. Bir teşekkür de başkalığı döneminde Nilüfer’in en güzel noktasındaki bir alanı; derneğimize tahsis eden Mustafa Bozbey başkanıma ederim. Mustafakemalpaşalılar Derneğimizin bir bölgeyi değil, bir ülkeyi temsil ettiğinin bilinciyle hareket ettiğimizin bilinmesini isterim.”


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘PAŞA-DER CİDDİ HİZMETLER YAPACAK, BİZLERDE DESTEK OLACAĞIZ’

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise konuşmasında; “Açılışa ilginin oldukça yoğun olduğunu görüyoruz. Tüm Mustafakemalpaşalılar, tüm siyasiler katılım gösterdi. Herkes burada, buluştuk ve özlem giderdik. Bursa’da 3600’ün üzerinde dernek mevcut. Bu derneklerin çoğu Osmangazi’de bulunuyor. Bir de derneklerimizin kuruluş amaçları var ve bu kuruluş amaçları çerçevesinde kamuya hizmet eden etkili derneklerimiz çok fazla. Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği de bu derneklerden bir tanesi. Derneklerimiz, amaçlarını doğru bir şekilde ilerlettiklerinde kamuya güzel bir hizmetler sunarlar. Bu hizmetleri sunarken de bizlerle, vatandaş arasında iyi bir köprü oluştururlar. Biz de derneklerimizin çalışmalarını iyi bir şekilde yaptığını görüyoruz. Bu binanın yerinde önceden BAREM bulunuyordu. BAREM’i için yeni bir yer inşa ettikten sonra bu binanın boşaltılması buraya olan taleplerin ortaya çıkmasını sağladı. Bizlerde, Milletvekilimiz Mustafa Esgin ile yasal işlemleri tamamlayarak bu binayı Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği’ne vermiş olduk. İnanıyoruz, bu derneğin eski yönetiminin kamuya yönelik ciddi hizmetleri var. Bu yeni yönetimle de hizmetlerine devam edeceğine inanıyoruz. Bizler de derneklerimizle birlikteyiz, Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği ile birlikteyiz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

‘ONURLUYUZ, GURURLUYUZ’

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ise binayı derneğe tahsis eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a teşekkür etti.

Başkan Kanar; “Bu binanın açılışında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Mustafakemalpaşalılar iyi çok şükür. Mustafakemalpaşa’ya 5 sene içerisinde vaat edilen her şey, 3 sene içerisinde oluyor, olacak. Gelenler görecek, ‘bu adam ne vaat etmiş, ne olmuş.’ Allah herkesten razı olsun. Onurluyuz, gururluyuz. Ben burayı bize tahsis eden Mustafa Dündar başkanıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘ÖZLENEN TABLO’

PAŞA-DER’in yeni binasının açılışında özlenen bir tablo ile karşılaştıklarını belirten MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu’da konuşmasında; “ Açılış töreninde mecliste olan ya da olmayan partilerin hemen hemen tamamının temsilcileri bulunuyor. Bu tablo, örnek bir tablo. Bu tabloyu özellikle içinden geçtiğimiz bu süreçte topluma yaymamız lazım. Türk milletinin manevi başkenti denilen Bursa’dayız. Osmanlı Devleti’ne ismini veren Osman Paşa’nın adını taşıyan belediye, Cumhuriyet’in banisinin adını taşıyan ilçeye bina tahsil ediyor. Teşekkür ediyorum, bu birlik ve beraberliğin devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘PAŞA-DER ÖNCÜ MİSYON ÜSTLENİYOR’

Derneklerin aslında bir misyonu üstlendiğini vurgulayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Bozbey ise PAŞA-DER’in bu konuda öncü bir dernek olduğunu kaydetti.

Bozbey; “ Derneklerimiz aslında bir misyonu üstleniyor. PAŞA-DER’de Mustafakemalpaşalıların sorunu olduğunda, destek veren, yanında olan, burs veren, ihtiyaç sahiplerine destek olan bir kurum. Bu anlamda derneğimizi kutluyorum, başarılar diliyorum. Bu derneklerimizin her zaman yanında olmalı ve destek vermeliyiz düşüncesine inanıyorum. Üyelerimizin de katkılarıyla derneklerimiz çok daha güzel hizmetler yapacaktır” şeklinde konuştu.

‘PAŞA-DER’İN İÇİNDE SİYASET DEĞİL, HEDEF OLSUN’

Eski Bakanlardan Faruk Çelik’te konuşmasında; “Derneğimizin içinde siyaset değil, hedef olsun” açıklamasında bulundu.

Çelik, şu ifadeleri kullandı; “Mustafakemalpaşalılar Derneği’nin açılışı vesilesiyle sizlerle beraber olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade ediyorum. Değerli dostlar, göçler köylerden ilçelere, ilçelerden şehirlere, şehirlerden şehirlere, şehirlerden ülkelere, ülkelerden ülkelere diye devam ediyor. Önümüzdeki süreç, çok kritik bir süreç. Göçlerin çok yoğun yaşanacağı bir süreçten geçiyoruz. Tahminler ve yapılan istatistikler diyor ki; 2035 yılına kadar 700 milyon insan yerinden hareket edecek, daha refah bölgelere doğru yerleşecek. Bugünlerde 5 milyon insanın göçünü tartışan dünyanın, önümüzdeki süreçte 700 milyon insana ne çare bulacağı hepimizin sorması gereken bir konudur. Bu göçlerin çoğu, gıda ve su savaşları olarak çıkacak olan sorunların neticesinde olacaktır. Yani bizi bekleyen savaşlar başka savaşlar değildir. Gıda ve su savaşları başka türlü kamufle edilebilir ama işin özü bu olacak. Bunları söylememin amacı da Mustafakemalpaşa bir tarım ilçesi. Mustafakemalpaşa bizim ambarımız. Bu bölgede son derece önemli tarımsal faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bunları aksatmadan devam etme zorunluluğumuzun olduğunu ifade etmek istiyorum. Mustafakemalpaşa Derneği’nin açılışında siyasiler yoğunlukta ama bir ağabey tavsiyede bulunacağım; Bu derneğin içinde siyaset olmayacak. Derneğin içinde bir hedefiniz olsun. Mustafakemalpaşa’dan buraya göç eden kardeşlerimiz, burada nasıl rahat yaşarlar ve Mustafakemalpaşa’ya nasıl katkı sağlarlar. Tek derdiniz bu olsun. Derneğin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize teşekkür ediyorum.”

KATILIMCILARA TATLI İKRAMI

Konuşmaların ardından PAŞA-DER’in Osmangazi’nin Alemdar Mahallesi Selamet Sokak No:4’teki yeni hizmet binasının açılış kurdelesi kesildi.

Mustafakemalpaşa’nın tescilli damak tadı olan ‘Kemalpaşa’ tatlısının ikram edildiği açılışta katılımcılar, Kekil Şimşek’in belleğe kazınan ev ve konaklardan oluşan fotoğraf sergisini de gezdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.