uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3549
EURO
34,7874
ALTIN
2.394,14
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Yağmurlu
21°C
Bursa
21°C
Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C

PROF. YAĞCI’YA BÜYÜK ONUR

PROF. YAĞCI’YA BÜYÜK ONUR


14.06.2021 16:37 | Son Güncellenme: 04.03.2022 16:39
A+
A-

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Yağcı, Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması’nda 6. sırada yer aldı.

Mustafakemalpaşalı bilim insanı Prof. Dr. Yusuf Yağcı, Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk arasına seçildi.

1952’de Mustafakemalpaşa’da dünyaya gelen ve 1963 yılında Öğretmen Davut İlkokulu’ndan mezun olan Prof. Dr. Yağcı, polimer kimyasında dünya çapında otorite sahibi bilim insanları arasında bulunuyor.

Bugüne kadar birçok başarıya imza atan Yağcı, son olarak Turkishtime’ın Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü, Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirdiği ‘Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması’nda önde gelen değerli bilim insanları arasında yer aldı.

Turkishtime’ın Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü, Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde gerçekleştirdiği ‘Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması’, Kimya alanında önde gelen değerli bilim insanlarını bir araya getirdi. H-İndeksi değerlerinin yanı sıra, araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları, aldıkları ödüller ve patentlerine de yer verildiği çalışma ile yeni nesil bilim insanları için ilham veren bir kaynak olması yanı sıra, kimya endüstrisi ile kimya bilimi arasında bir köprü oluşturulması hedeflendi.

2017 yılında başlatmış olduğu Bilime Yön Verenler Araştırma serisi kapsamında; 2017 yılında Bilime Yön Veren 100 Türk, 2018 yılında Tıp Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması’nı gerçekleştirerek  sonuçlarını kitap haline getirdiği çalışmayla kamuoyu ile paylaşan Turkishtime, söz konusu seriye bu yıl Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması ile devam etti.

POLİMER KİMYASINDA OTORİTE

Turkishtime’ın Prof. Dr. Adil Denizli liderliğinde ve SANKO Holding-SÜPER FİLM sponsorluğunda hazırlanan araştırma kitabı, kimyanın beş ana bilim dalındaki (Organik Kimya, İnorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya) Türk bilim insanlarını, araştırmalarının aldığı atıf sayısını gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-İndeksi değerine (Google Scholar Veri tabanı kullanılarak) göre listelendi. 

Listede, DNA hasarı, DNA onarımı gibi konularda dünyanın önde gelen uzmanları arasında yer alan Prof.Dr. Miral Dizdaroğlu gibi çalışmalarını uluslararası alanda sürdüren bilim insanlarının yanı sıra, polimer kimyasında dünya çapında otorite sahibi olan Prof.Dr. Yusuf Yağcı, organik kimyanın önde gelen isimlerinden Prof.Dr. Metin Balcı gibi Türkiye’deki üniversitelerin tanınmış araştırmacıları yerini aldı.

ÖZVERİLİ BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan başarılı Türk bilim insanlarını aynı çatı altında buluşturan kitapta, kimya alanında başarılı bilim insanlarının başarı öyküleri, araştırma alanları, bilime ve insanlığa katkıları ayrıntılı olarak anlatıldı.

Özverili bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıkan Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk Araştırması kitabı, akademik hayatını kimya ve kimya mühendisliğine adamış birbirinden değerli bilim insanları tek tek araştırılarak hummalı bir çalışma ile hazırlandı. Bu çalışmada, özellikle uluslararası Web of Science veri tabanında yer alan, bilim insanlarının yıllardır birçok emekle yapmış olduğu yayınlarının hem üretkenliğini hem de alıntı etkisini ölçerek hesaplanan H-İndeksi verilerine göre sıralama yapıldı. Diğer yandan akademik isimlerin SCI indeksindeki çalışmalarına almış oldukları atıf sayıları da göz önünde bulunduruldu. 

YUSUF YAĞCI KİMDİR?

Evli ve iki çocuk babası Yusuf Yağcı 1952′de Mustafakemalpaşa’da dünyaya geldi. 1963 tarihinde Öğretmen Davut İlkokulu’nu bitirdi.

Orta öğrenimini Bursa Erkek Lisesi’nde tamamladı, 1974 yılında İDMMA Galatasaray Mühendislik Yüksekokulu Kimya Bölümü’nü bitirdi. Liverpol Üniversitesi Kimya Bölümünden Polimer Kimyası dalında 1977 yılın da Yüksek Lisans Diploması aldı. Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla sürdürdüğü doktora çalışmalarını 1979 yılında aynı üniversitede tamamladı. 1980 yılında Araştırma Görevlisi olarak katıldığı İstanbul Teknik Üniversitesi’nde 1983 yılında Yrd. Doçent; 1984 yılında Doçent ve 1989 yılında Profesör oldu.

114 YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA TEZ ÇALIŞMASINI YÖNETTİ

1986 yılında Alexander von Humboldt bursunu kazanarak Hahn-Meither -Institute Berlin’de araştırmalar yaptı. 1989 yılında TÜBİTAK Teşvik ödülünü kazanan Dr.Yağcı’ya 1994 yılında da TÜBİTAK Bilim Ödülü verilmiştir. Prof.Dr. Yusuf YAĞCI, 1995 yılında İstanbul’da ‘IUPAC International Symposium on lonic Polymerization’ ve New York’ta ‘Advanced Materials via Macromolecular Engineering’ adlı sempozyumları düzenlemiş ve başkanlığını yapmıştır. Ayrıca, birçok uluslararası sempozyumda çağrılı konuşmacı ve uluslararası bilimsel komite üyesi olarak görev almıştır.

Uluslararası dergilerde 120′nin üzerinde makalesi yayınlanan Yağcı, ‘Macromolecular Reports’ adlı derginin Baş Editörlüğünü ve ‘Polymer Bulletin’, ‘Progress in Polymer Science’ ve ‘Turkish Journal of Chemistry’ dergilerinin Editoral Board üyeliğini, ‘Macromole cular Engineering:Recent Advances’ adlı ve Plenum Press tarafından basılan ve ‘Ionic Polymerization’ adlı ve Huthig-Wepf Verlag tarafından basılan kitapların da editörlüğünü yapmıştır.

1986-1987 yılları arasında çeşitli defalar Hahn-meither-Institute, Berlin ve 1995 yılında JSPS davetiyle Tokyo Institute of Technology’de misafir profesör olarak araştırmalar yapmıştır.

Prof. Yağcı, 114 yüksek lisans ve doktora tez çalışmasını yönetti. 2016-2020 yılları arasında IUPAC Polymer Division Üyeliği yaptı. İkisi baş editör olmak üzere birçok uluslararası derginin yayın kurulunda yer alan Prof. Yağcı’nın 15 adet patenti bulunmaktadır.

Türkiye Bilimler Akademisi üyesidir. Eylül 1996 tarihinden itibaren İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini de sürdürmektedir.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.