uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3717
EURO
34,9902
ALTIN
2.326,00
BIST
9.097,13
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

ŞELALE AVCISI ÖĞRETMEN

ŞELALE AVCISI ÖĞRETMEN
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



12.01.2022 09:25 | Son Güncellenme: 11.01.2022 19:41
A+
A-

Mustafakemalpaşa’nın ormanlarını senelerdir adım adım gezen öğretmen ve fotoğrafçı Ahmet Yordam, 10 yılda görev yaptığı şehirde 40 tane şelale keşfedip, bunları bütün dünyaya tanıttı. Birbirinden heyecan verici muhteşem güzellikteki şelaleleri kayıt altına alan Ahmet Yordam, tahrip edilmemesi için de buraların adresini paylaşmıyor.
Mustafakemalpaşa’da 30 yıldır öğretmenlik yapan Ahmet Yordam, tam bir tabiat tutkunu.

Hafta sonları boş zamanlarını şehrin ormanlarında geçiriyor. Buralarda gezerken, kimsenin görmediği şelaleleri keşfediyor. Keşfettiği şelalelerin görüntü ve fotoğraflarını çekiyor. Mustafakemalpaşa’nın dağlarında 10 yıldır dolaşarak 40 şelaleyi belgelemeyi başardı.
Mustafakemalpaşa’nın şelale bakımından çok zengin olduğunu keşfeden öğretmen, ortaya çıkarılması gereken yüzün üzerinde şelale olduğunu tahmin ediyor. Ahmet Yordam, bu güzellikleri de ortaya çıkarmak için çalışmalar yapıyor. Yordam’ın çektiği bir birinden güzel şelalelerin fotoğraflarını görenler hayranlıklarını gizleyemiyor. Şelalelerin tahrip edilmemesi için çoğunun yerini kimseye söylemeyen Ahmet Yordam, daha keşfedecek yüzün üzerinde şelale olduğunu söyledi.

10 YIL BOYUNCA DAĞLARI, TEPELERİ, ORMANLARI DOLAŞTI

Türkiye’deki en fazla şelalenin Mustafakemalpaşa’da olduğunu tahmin ettiğini anlatan Ahmet Yordam; “10 yıldır görev yaptığım ilçemdeki şelalelerin çekimini yapıyorum. Amatör olarak fotoğrafçılık yapıyorum. Üniversitede ayrıca fotoğrafçılık ve kameramanlık bölümünü bitirdim. Görev yaptığım ilçenin ormanlarını dolaşırken çok fazla şelale olduğunu gördüm. Bu şelaleleri herkes görsün diye tek tek fotoğraf ve görüntülerini çektim. Tahminlerime göre Türkiye’nin en fazla şelalesi Mustafakemalpaşa ilçesinde. Bu şelalelerin bir kısmı mevsimlik, bir kısmı ise sürekli akıyor. Bu şelaleler kayın ormanlarının olduğu bölgelerde sonbaharda çok güzel görüntüler ortaya çıkarıyor. Kışın kar yağdığında daha güzel manzaralar oluyor. Sadece benim keşfettiğim çok sayıda şelale var. Bu şelalelere ismini biz verdik. Bu bölgede daha yüzün üzerinde şelale olduğunu tahmin ediyorum. Sadece ben 10 yılda 40 şelalenin fotoğraf ve görüntüsünü çektim” dedi.
Doğa tutkunu Yağmur Uslu ise; “İlçemizde çok sayıda şelale var. Ben de bildiklerimi sık sık geziyorum. Her biri birbirinden güzel. Ahmet hocam dağlarda gezerek bunları bir bir ortaya çıkarıyor. Kendisine minnettârız” şeklinde konuştu.

HABER: İHA


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.