uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3171
EURO
35,0910
ALTIN
2.299,97
BIST
9.050,08
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SOKAK KÖPEKLERİ DEHŞET SAÇTI

SOKAK KÖPEKLERİ DEHŞET SAÇTI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



11.11.2022 15:44
A+
A-

Mustafakemalpaşa’da sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan bir çiftlikteki 8 koyun telef oldu.

13 koyununda yaralandığı saldırı sonrası kuduz şüphesi nedeniyle çiftlikteki tüm hayvanlar aşılandı.

Son dönemde artan sokak köpekleri dehşetine Mustafakemalpaşa’da bir yenisi daha eklendi. Köpeklerin hedefinde bu kez, kimisini boğup, kimisini parçaladıkları bir çiftlik vardı.

Fevzidede Mahallesi Tabakhaneler bölgesinde bulunan Erol Bora’ya ait çiftliğe, gece saatlerinde başıboş sokak köpekleri girdi. 65 küçükbaş, 32 büyükbaş hayvan kapasiteli çiftliği karıştıran köpeklerin verdiği zarar, gün ağırınca ortaya çıktı.

ÇİFTLİK SAHİBİ ŞOK GEÇİRDİ


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Sabah saatlerinde çiftliğe gelen Erol Bora, karşılaştığı korkunç manzara karşısında şok oldu. Sürü halinde çiftliğe saldırdığı belirtilen köpekler, 8 koyunu telef ederken, 13’ünü de çeşitli yerlerinden yaraladı.

Sokak köpeklerinin kuduz olmasından şüphelenen çiftlik sahibi, tüm hayvanlara aşı yaptırdı.

Tarım Müdürlüğü yetkileri ve veterinerlerin çiftlikte incelemeler de bulunduğu olayda, poliste kamera kayıtlarını mercek altına aldı.

POLİS, KAMERALARI İNCELİYOR

Sokak köpeklerinin insanlar ve hayvanlar için giderek tehlikeli bir durum oluşturduğunu söyleyen çiftlik sahibi Bora, olaya ilişkin; “Maalesef gece saatlerinde çiftlikteki dama giren başıboş köpekler, koyunlarımıza büyük zarar verdi. Çiftlik çalışanımız sabah durumu bize aktarınca ilgili mercilere başvurumuzu yaptık. Köpekler 8 koyunu telef ederken, 13’ünü de yaraladı. Büyük ihtimalle yaralı hayvanları da kaybedeceğiz. Telef olan hayvanlarımızı, belediye kepçeleriyle gömdük. Kuduz korkusu yüzünden de tüm hayvanlarımızı aşılattık. Parayla değer biçilecek bir durum değil ama 60-70 bin TL’lik bir zararımız var. Polis, kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Köpeklerin sahipli olup olmadığı öğrenilecek. Sokaktaki bu başıboş hayvanların kontrol altına alınması gerekiyor. Bu konuda yetkilerden hassasiyet bekliyoruz” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.