uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
23°C

SÜNE MÜCADELESİ BAŞLADI

SÜNE MÜCADELESİ BAŞLADI


04.06.2021 13:13 | Son Güncellenme: 19.01.2022 13:14
A+
A-

Buğdayın en önemli zararlısı olan, ürünün ekmeklik, makarnalık ve tohumluk kalitesini bozan süneye karşı Mustafakemalpaşa’da ilaçlı mücadele başlatıldı.

Bu kapsamda Bitki Sağlığı Uygulama Programı gereğince, Bursa’da 371.000 dekar alanda süne mücadelesi çalışmalarına, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Koordinatörlüğünde start verildi.  

1 Haziran tarihi itibarı ile Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya ve Nilüfer’de 10 Nimf/m2’yi geçen alan ve bölgelerde yağmur ve hava şartlarının müsaitlik durumuna göre süne ilaçlamasına geçildi.

Sürvey çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül; “ Bu yıl bazı illerimizdeki iklim koşullarını da dikkate aldığımızda hububat üretimi her zamankinden daha büyük bir önem arz etmektedir. Bursa’da şu an itibarı ile buğday verimimizin gayet iyi olacağını tahmin etmekteyiz” dedi.

Süne zararlısının olumsuz etkilerinin azaltılması gerektiğine dikkat çeken Aygül; “ O yüzden ilimizde eğer süne belli bir yoğunluğa erişir ve bu süreçte ilaçlama yapılmazsa ürüne çok büyük zararlar verebiliyor. Ürünün içindeki öz suyu emerek ya da saldığı enzimlerle ürünü yumuşatıp içini tüketerek hem ekmeklik özelliğini yok ediyor hem de ürün miktarında ve kalitesinde düşüşe sebep oluyor. Hatta bazı durumlarda ürünün yemlik özelliğinin kaybolmasına sebep oluyor. Çiftçilerimizin ekonomik olarak kayba uğramayarak, bu zararın önüne geçebilmek için arkadaşlarımız Bursa’da altı ilçemizin ilaçlama çalışmasını koordine edecektir. Bursa, sebze ve meyve konusunda önemli olduğu kadar hububat üretiminde de önemli bir noktada. İlimizde bulunan tarım alanlarının yaklaşık yüzde 35’i hububat alanları olarak kullanılıyor. Biz çiftçilerimizin emekleri zayi olmasın diye ilimizde 160 mahallede 11 ekiple ilaçlama çalışmalarını koordine ediyoruz” dedi.   

‘KORUYUCU EKİPMAN KULLANILMALI’

Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül; “İlaçlama yapılacak köy ve alanlar için İlçe Müdürlüklerimizden bilgi alınması önem arz etmektedir. Güneş ışınlarının dik geldiği ve buharlaşmanın fazla olduğu öğlen saatlerinde ilaçlama yapmayınız. İlaçlamalarda mutlaka koruyucu ekipmanlar kullanınız.” dedi.

İlaçlama yapan teknik ekibe ve işbirliği içerisinde çalışan çiftçilere teşekkür eden Aygül, bereketli bir üretim sezonu diledi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.