uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3430
EURO
35,0087
ALTIN
2.324,00
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

SUNTUR FARKI

SUNTUR FARKI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



06.10.2021 10:24
A+
A-

Bursa’da ‘Bir Adım At, Fark Yarat’ sloganıyla bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Eker I Run Koşusu’, bin 569 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Organizasyona Mustafakemalpaşa’dan katılan atlet Cemalettin Suntur, 42 km’lik maratonu 02.42.41’lik dereceyle bitirerek erkeklerde birinci oldu.

Mustafakemalpaşa’da yaşayan otizmli çocuklarda koşuya katılarak, anlamlı bir farkındalığa imza attı.

Eker Süt Ürünleri firmasınca Eker Meydan’da gerçekleştirilen ‘Paten Yarışı’ ve 6-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik ‘Minik Adımlar Koşusu’ ile başlayan organizasyon, yetişkin yarışıyla tamamlandı.

Yarışlarda, Türkiye’nin 31 şehrinden katılımcıların yanı sıra, 6 yabancı ülkeden 11 sporcu yer aldı. Etkinlikte 589’u kadın toplam bin 569 sporcu mücadele etti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

HEDEF ZÜRİH

Uludağ Oteller Bölgesi’nden başlayıp kent merkezinde Eker Meydanı’da sonlanan 42K maratonunun kadınlar kategorisinde Yeliz Çelik 03.35.00’lık derecesiyle birinci, Anastasiia Kamsiuk 03.58.46’lık derecesiyle ikinci ve Özlem Önen de 04.30.10’luk derecesiyle üçüncü oldu.

Erkekler kategorisinde ise Cemalettin Suntur 02.42.41’lik derecesiyle birinci, Hasan Akyol 02.44.16’lık derecesiyle ikinci ve Necati Aktaş ise 02.54.41’lik derecesiyle üçüncü sırada maratonu tamamladı.

Etkinlikte, 42K maratonu ile 15K yarışı birincileri, Zürih Maratonu’na seyahat ve katılım paketi kazandı.

ATLETLERDEN YENİ BAŞARI

Geleneksel koşuya Mustafakemalpaşa’dan katılan diğer atletlerden Deniz Çelik 3 saat 8 dakika ile genel sıralamada altıncı, kategorisinde ikinci olurken, Tanzer Dursun 3 saat 20 dakika ile genel sıralamada onuncu, kategorisinde birinci, Mehmet Sarıoğulları ise 3 saat 23 dakika ile genelde on ikinci, yaş kategorisinde ise birinci oldu.

EN ÖZEL AKTİVİTE

Mustafakemalpaşa Otizm Derneği ve Mustafakemalpaşa Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencileri de katıldıkları ‘Eker I Run Koşusu’na renk kattı.

Aileleri ile birlikte koşuya katılarak çeşitli aktivitelerde yer alan otizmli çocuklar, keyifli bir gün geçirdi.

Mustafakemalpaşa Otizm Derneği Başkanı Mecit Errtaş; “ Güzel ve anlamlı bir etkinliğe imza attık. Farkındalık oluşturduğumuz bu organizasyonda çocuklarımız büyük keyif aldı ve mutlu oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

250 BİN TL’LİK BAĞIŞ

Organizasyonun en anlamlı etkinliklerinden olan Yardımseverlik Koşusu’nda ise sivil toplum kuruluşlarının (STK) sosyal değer oluşturan projeleri için bağış toplandı. 18 STK için yarış sonuna kadar toplanan bağış miktarı ise yaklaşık 250 bin TL oldu. Organizasyon kapsamında ‘adimadim.org”’ internet adresi üzerinden 18 Ekim’e kadar bağış toplanmaya devam edilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.