uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
26°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Açık
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C

ŞÜPHELİ ÖLÜM SORUŞTURULUYOR

ŞÜPHELİ ÖLÜM SORUŞTURULUYOR


12.10.2023 15:00 | Son Güncellenme: 12.10.2023 17:02
A+
A-
  • Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde laparoskopi yöntemiyle böbrek taşı ameliyatı olduktan 6 gün sonra hayatını kaybeden fabrika işçisi Ekrem Şarlı’nın (34) ölümü ile ilgili ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.
  • Ekrem Şarlı’nın, 9, 7 ve 1 yaşındaki çocuklarıyla yalnız kaldığını söyleyen eşi Bilgen Şarlı; “Eşimin ölümünden kim sorumluysa, biz davanın takipçisiyiz ve sonuna kadar da gideceğiz. Herkes cezasını çeksin” dedi.

Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi’nde ameliyat olduktan günler sonra hayatını kaybeden Ekrem Şarlı’nın ölümü ile ilgili adli soruşturma açıldı.

Böbrek rahatsızlığı şikayetiyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesine başvuran 3 çocuk babası Ekrem Şarlı’nın böbreklerinde taş olduğu belirlendi ve ameliyat kararı alındı. Hastanede 28 Eylül’de laparoskopi yöntemiyle böbrek taşı ameliyatı olan ve ertesi gün taburcu edilen Şarlı, ağrıları devam edip, idrarından kan gelince ailesi tarafından tekrar hastaneye götürüldü. Devlet Hastanesi’ne 2 Ekim’de tekrar yatışı yapılan Şarlı’nın kan değerlerinin düşük olduğu belirtildi. 3 Ekim’de durumunun ağırlaşmasıyla dahiliye doktoru tarafından acil olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edilen Şarlı, hastane ambulans sağlamayınca, ağabeyi Ayhan Şarlı tarafından Bursa’ya götürüldü. Ekrem Şarlı, tedaviye alındığı yoğun bakım servisinde 4 Ekim’de yaşamını yitirdi. Ailenin şikayetiyle soruşturma başlatılırken, Ekrem Şarlı’ya otopsi yapıldı.

‘DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’

Ekrem Şarlı’nın, doktorların ihmali ve ilgisizliği nedeniyle öldüğünü öne süren Ayhan Şarlı, böbreğindeki taşı aldırmaya karar veren kardeşine hekimler tarafından ‘taşı kapalı operasyonla alacağız, hiçbir problem yaşamayacaksın’ dendiğini söyledi. Kardeşinin bu güvenceyle ameliyat olmaya karar verdiğini belirten Ayhan Şarlı, şöyle konuştu; “Kendisi, 28 Eylül günü ameliyatını oldu, 29 Eylül’de de sağlıklı raporu verilerek, eve taburcu edildi. Evde Cumartesi-Pazar, ufak tefek şikayetler başladı. Pazartesi günü şikayetleri arttı. Tekrar hastanenin acil servisine başvurdu. Burada yapılan tetkiklerde, kan değerlerinin düşüklüğünden bahsedildi ama hasta yakını olarak, bize hiçbir şekilde, herhangi bir bilgi verilmedi. Servise yatışı yapıldı. Gece boyunca serumla tedavi yapıldı, kardeşimin şikayetleri artmaya başladı. Burada doktorların ihmali, ilgisizliği var. Sabah da yine doktor vizitesinde herhangi bir müdahale yapılmadı. Ziyarete gittiğimde, burada hastanın dış görünüşü itibarıyla kötü olduğunu anlayarak, hastanenin dahiliye doktoruna danıştım. Bana hastanın durumunun çok kritik olduğunu, acilen büyük bir hastaneye sevk edilmesi gerektiği söylendi. Hastane ambulans veremeyeceğini söyledi. Kendi imkanlarımla Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırdım. Fakat orada yapılan ilk tetkiklerde, kardeşime artık yapılacak bir şey kalmadığını, maalesef kötü sonuçlanabileceğini, bir ihtimalle trombosit yüklemesinde, tedaviye cevap verirse kardeşimin kurtulma ihtimali olduğunu, onun haricinde kötü sonuçlanabileceği söylendi. Dolayısıyla burada Mustafa Kemal Paşa Devlet Hastanesi’nde, enfeksiyon kaptığını, enfeksiyonlu hasta olduğunu, hasta yakınları olarak ne bana ne de eşine hiçbir şekilde bilgi verilmedi.”

‘HER TÜRLÜ SORUŞTURMAYI AÇTIK’

Kendilerine daha erken bilgi verilseydi, kardeşinin kurtarılabileceğini söyleyen Şarlı; “Kardeşim yoğun bakıma alındı. Sabah da kardeşimi kaybettiğimiz tebliğ edildi. Bu konuda, kardeşimin hastalığı süresince, tedavisi süresince, kimin ihmali, kimin ilgisizliği varsa, adli olarak, idari olarak her türlü soruşturmayı açtık. Davanın sonuna kadar takipçisi olacağız” diye konuştu.

Ekrem Şarlı’nın eşi Bilgen Şarlı (34) ise 9, 7 ve 1 yaşındaki çocuklarıyla yalnız kaldığını söylerken; “Eşimin ölümünden kim sorumluysa, biz davanın takipçisiyiz ve sonuna kadar da gideceğiz. Herkes cezasını çeksin” dedi.

İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILACAK’

Konuyla ilgili açıklama yapmayan hastane yöneticileri ise adli soruşturmanın tamamlanmasının ardından idari soruşturma başlatacaklarını belirtti.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.