uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3068
EURO
35,0599
ALTIN
2.307,54
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

‘TARIM VE HAYVANCILIK ÜLKEMİZİN GELECEĞİ’

‘TARIM VE HAYVANCILIK ÜLKEMİZİN GELECEĞİ’
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



05.10.2022 07:10 | Son Güncellenme: 04.10.2022 15:07
A+
A-

Güney Marmara’nın en büyük canlı hayvan pazarına sahip Mustafakemalpaşa, 6 yıllık aranın ardından 1-2 Ekim tarihlerinde 2’ncisi düzenlenen Geleneksel Koyun Keçi ve Ekipmanları Tanıtım Organizasyonu’na ev sahipliği yaptı.

Teknoloji ile hayvancılığı buluşturan tanıtım organizasyona gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Ülkemizin geleceği olan tarım ve hayvancılık için yoğun mesai harcamaya devam edeceğiz” dedi.

Geliri şehit ailelerine bağışlanmak üzere yapılan koyun mezat ise kıran kırana geçti.

2. Geleneksel Koyun Keçi ve Ekipmanları Tanıtım Organizasyonu, Bursa Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanlığı’nın katkıları ve geniş bir katılımla gerçekleştirildi.   

ÇOCUK VE GENÇLER İÇİN ÖZEL ETKİNLİKLER


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Mehter Takımı’nın herkesin göğsünü kabartan gösterisi ile başlayan 2 günlük organizasyon, 7’den 70’e tüm hayvan severlere ev sahipliği yaptı. Mustafakemalpaşa Belediyesi, özellikle çocuklar ve gençlerin tarımın önemini kavramaları ve ilgilerini çekmek için birçok etkinlik gerçekleştirdi. Bir birinden sevimli kuzuları sevmeye doyamayan çocuklar için organizasyon alanında ikramlar yapılırken, oyun parkurları kuruldu. Tüm etkinlikleri en ince detayına kadar planlayan Mustafakemalpaşa Belediyesi, misafirlerinden tam not aldı.

ÖNERİ VE BEKLENTİLER İLGİLİ KESİMLERLE PAYLAŞILACAK

6 yıl aradan sonra yapılan etkinliğin mimarı olan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, hayvan üreticisi ve dolaylı olarak bu sektörden kazanım sağlayan tüm paydaşların bu organizasyonda bir araya gelerek verimli diyaloglar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Başkan Mehmet Kanar; “2. Geleneksel Koyun Keçi ve Ekipmanları Tanıtım Organizasyonu’na ev sahipliği yapmaktan ve Kaymakamlık ile paydaş olmaktan son derece mutluyum. Tüm bu güzellikleri paylaşabilmemiz için böyle fuarların önemi büyük. Bizler de sektörün sorun ya da beklentilerini notlar alarak, hem hükümet yetkililerimize hem bölge dinamiklerimize iletip, günün sonunda Mustafakemalpaşa’nın hayrına işlere imza atacağız” dedi.

Tüm padokları gezerek, besiciler ile istişarelerle bulunan Başkan Kanar, doğal keçi sütü ve keçi peyniri tadımları yaptı, gelen misafirlerine ise coğrafi tescilli Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı ikram etmeyi unutmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.