uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
21°C
Bursa
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C

TARIMDA ASLAN PAYI MUSTAFAKEMALPAŞA’LI ÇİFTÇİNİN

TARIMDA ASLAN PAYI MUSTAFAKEMALPAŞA’LI ÇİFTÇİNİN


27.05.2022 08:55 | Son Güncellenme: 26.05.2022 18:12
A+
A-

Tarım Bakanlığı tarafından onaylanan 5 milyon TL değerindeki 153 iş planı projelerinden 43’ünü Mustafakemalpaşalı çiftçiler kazandı.

Mustafakemalpaşa’nın ‘tarımda dünya markası’ olması hedefi doğrultusunda önemli ve yoğun çalışmalara imza atan Mustafakemalpaşa Belediyesi, çiftçilerin Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’ndan (KKYDP) aslan payını almasına vesile oldu.

YÜZDE 65’E VARAN HİBE

Genel tanımı itibarı ile kırsal bölgeleri kalkınmayı hedefleyen destek programında, Tarım Kredi Destekleme Kurumu tarafından %55-65 oranlarında sağlanan hibe destekleriyle çiftçiler, kırsal alanlarda çiftçilik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, süs bitkisi, tıbbi ve aromatik bitki, mantar, fide, su ürünleri yetiştiriciliği gibi birçok sektörde faaliyet gösterecek.

Hibe desteğine ilave olarak kırsal alanlarda yapılacak faaliyetlerde çiftçiler, uygun yatırım harcamaları, KDV ve benzeri tüm vergilerden muaf olacak. Destekler kapsamında tarım kooperatifleri de traktör arkası makinelerinin alımını yapabilecek.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında hibe desteğine hak kazanan çiftçilerle birlikte Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne çıkarma yaptı.

Hibe sözleşmelerinin imzalandığı programda konuşan Başkan Kanar; “Atıl ve ekilmedik bir karış toprak bırakmayacağız” dedi.

TARIMIN BAŞKENTİ MUSTAFAKEMALPAŞA

Başkan Mehmet Kanar; “Çiftçimiz pastanın en büyük dilimini almaya hak kazandı. Hayırlısıyla imzalarımızı attık. Her zaman ve her koşulda tarıma ve çiftçilerimize destek olduk, olmaya devam edeceğiz.  Her zaman söylediğimiz gibi, ilçemizi tarımın başkenti yapacağız. Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ile çiftçimize her türlü desteği elimizden geldiğinin fazlasıyla sağlıyoruz. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kırsal mahallelere yönelik yapmış olduğu desteklerde çiftçimizin kazanmış olduğu büyük payın yanı sıra bizlerde yine her zaman proje desteğimizi sürdürüp, çiftçimizin emeklerinin meyvesini almalarının mutluluğunu hep beraber yaşayacağız” şeklinde konuştu.

HEDEF DAHA ÇOK GELİR

100. yılını kutlamaya hazırlanan Mustafakemalpaşa Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mehmet Kanar; “Göreve geldiğimiz süreçte belediyemiz bünyesinde ilk olarak Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüzü kurduk. Müdürlüğümüzün başlattığı çalışmalar kapsamında, tohumdan ekime teorik ve uygulamalı eğitim çalışmaları, ücretsiz toprak analizi ile çiftçilerimizin bir telefon uzağında olduk. Çiftçiler gününde Uludağ Üniversitesi Mustafakemalpaşa Meslek Yüksek Okulu içerisine kurmuş olduğumuz Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bahçemizde, katma değeri yüksek tıbbi aromatik bitkilerin yetiştirilmesi başta olmak üzere yine ekonomik girdisi yüksek bamya, lavanta, adaçayı, aynısefa, kara mürver gibi 28 çeşit ürünün toprakla buluşması sağlanmıştı. Hedefimiz bu çeşitliliği arttırıp çiftçimizin daha çok gelir elde etmesini sağlamak” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Bal Ormanı projesini ilçeye kazandıran Mustafakemalpaşa Belediyesi, ücretsiz uygulamalı ekim eğitimleri ve toprak analizi çalışmalarını çiftçilerin hizmetine sundu.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.