uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3442
EURO
34,8893
ALTIN
2.392,29
BIST
10.185,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
14°C
Bursa
14°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
23°C
Salı Açık
25°C

‘TELAFİDE BEN DE VARIM’

‘TELAFİDE BEN DE VARIM’


22.06.2021 08:31 | Son Güncellenme: 13.08.2021 13:28
A+
A-

Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü, gönüllülük esasına göre öğrenciler, öğretmenler ve velilere yönelik çeşitli faaliyetlerin yapılacağı ‘Telafide Ben de Varım’ programı hakkında yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe başkanlığında bir araya gelen şube ve okul müdürleri, 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’nın değerlendirildiği toplantıda,  yaz döneminde fiziksel, sosyal, duygusal, akademik gelişim ve özel eğitim alanı olmak üzere dört ana temaya uygun yapılacak ‘Telafide Ben de Varım’  programını masaya yatırdı.

‘Telafide Ben de Varım’ programı kapsamında yapılacak çalışmaların ana gündem oluşturduğu toplantı, Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı’nın değerlendirilerek, önümüzdeki yıl yürütülmesi planlanan çalışmalarında konuşulduğu toplantıda; Telafi Programı, Ar-Ge çalışmaları, Erasmus+ Projeleri, TÜBİTAK, Mesleki Eğitim konuları ve yılsonu işlemleri görüşüldü.

05 Temmuz-31 Ağustos 2021 tarihleri arasında tüm yurtta uygulanacak olan ‘Telafide Ben de Varım’ programının Mustafakemalpaşa’da da gerçekleştirileceğini kaydeden Milli Eğitim Müdürü Mustafa Efe, uzaktan eğitim sürecinde yürüttükleri özverili çalışmalardan dolayı okul müdürlerine teşekkür etti.

EĞİTİMDE FIRSAT ADALETİ

Milli Eğitim Bakanlığı; 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda eğitimde fırsat adaletini sağlamak, okullar arasındaki başarı farklılıklarını azaltmak, öğrencilerin çok yönlü gelişimlerini fiziksel, sosyal-duygusal ve akademik programlar ile desteklemek amacı ile ‘Telafide Ben de Varım’ programı düzenlendi. Bu programda Milli Eğitim Bakanlığı; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumlarla işbirliği yapılıyor.

EN AZ 12 KİŞİLİK ÖĞRENCİ GRUBU

Program şu esaslara uygun şekilde yapılacak; Eğitim faaliyetlerine katılmak isteyen öğrenciler, veli izin belgeleriyle eğitim faaliyetinin açıldığı okula başvurabilecek. Programa başvuruları kabul edilen öğrenci, öğretmen ve velilere kabul edildiklerine dair bilgilendirme, faaliyeti açan okul müdürlükleri tarafından yapılacak. Eğitim faaliyetinin açılabilmesi için en az 12 kişilik öğrenci grubunun oluşması gerekecek, özel eğitim öğrencilerine açılacak faaliyetlerde alanın özelliği gereği sayı sınırlaması aranmayacak. Program kapsamında düzenlenecek tüm eğitim faaliyetleri Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen Kovid-19 salgını koruma tedbirleri doğrultusunda gerekli önlemler alınarak gerçekleştirilecek. Eğitim faaliyetlerine katılacak tüm öğrenci, veli ve öğretmenler için HES kodu sorgulaması yapılacak ve bu duruma ilişkin gerekli önlemler alınacak.Öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik örnek eğitim faaliyetleri, içerik ve materyallerine ‘https://telafidebendevarim.meb.gov.tr’ adresinden erişilebilecek.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.