Türkiye’nin en köklü milli kuruluşlarından biri olan Türk Hava Kurumu’nun (THK) Mustafakemalpaşa Şube Başkanı Polat Tiryakioğlu, vatandaşları Ramazan ayında fitre ve zekâtlarını THK’ya vermeye çağırdı.
THK’nın halkın destekleri ile varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Tiryakioğlu, yapılacak her yardımın eğitimden sağlığa kadar birçok alanda kullanıldığını kaydetti.
Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Polat Tiryakioğlu, kurulduğu 1925 yılından beri THK’nın vatandaşlardan kendisine gelen bağışlarla havacılığı geliştirmeye çalıştığını belirterek, vatandaşların fitre ve zekâtlarını da kuruma vermelerini beklediklerini ifade etti.
YARDIMLAR, EĞİTİMDEN SAĞLIĞA HER ALANDA KULLANILIYOR
THK’ya yapılan bağışların önemine dikkat çeken Tiryakioğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Her yıl büyük bir teveccüh gösteren Mustafakemalpaşalı hemşerilerimizin bu yılda ülkemizin milli kurumu olan, halkımızdan aldığını yine halkımıza veren Türk Hava Kurumu’na fitre ve zekât bağışlarından dolayı şimdiden teşekkürlerimizi borç biliriz. Toplanan fitre ve zekât yardımları; öğrencilerimizin eğitiminde, 7/24 hizmetle Sağlık Bakanlığımızın emrinde çalışan ambulans helikopterlerimizle; hasta, yaralı ve organ nakli faaliyetlerinde, gençlerimize yapılan ücretsiz havacılık kurslarında kullanılmaktadır. Ayrıca Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise 37’inci Havacılık ve Uzay Üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde 2011 yılından bu yana gençlerimiz uzmanlık gerektiren havacılık alanlarında eğitim görüyor. Geleceğin uçak ve uzay mühendisleri üniversitemizde yetişiyor” dedi.
Polat Tiryakioğlu açıklamasını; “Yardımlarınız, geleceğin havacılarının yetişeceği eğitim kurumlarımızda bir su damlası olarak düşünebiliriz. Bu su damlacıkları bir yerde toplanarak büyük bir göl olarak halkımıza hizmet olarak geri dönmektedir. Mustafakemalpaşa hemşerilerimiz ile tüm vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını kutlar, bu ayın ve ibadetlerin hayırlara vesile olması dilerim” sözleriyle tamamladı.