uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3397
EURO
35,1192
ALTIN
2.307,48
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TMO’DAN FARKLI ALIM KAMPANYASI

TMO’DAN FARKLI ALIM KAMPANYASI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



08.06.2022 07:50 | Son Güncellenme: 07.06.2022 18:44
A+
A-

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, TMO’nun hububat alım fiyatlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Ton başına olmak üzere ekmeklik buğday için 6 bin 50 TL, makarnalık buğdayda 6 bin 500 TL ve arpada 5 bin 500 TL’lik alım fiyatı açıklandığını belirten Güldal; “Bu yıl çok farklı bir alım kampanyası yürüteceğiz. TMO’nun stok ihtiyacını üreticilerimizin ürünleriyle karşılamak amacıyla farklı uygulamalara gittik. Bunlardan bir tanesi, prim sistemini uygulamaya başlıyoruz. TMO’ya ürün satan üreticilerimize buğdayda 1000 TL, arpada ise 500 TL ton başına ilave hububat alım primi verilecek. Bu primi almak için üreticilerimizin bugünden itibaren 31 Ağustos’a kadar TMO’ya ürünlerini teslim etmeleri gerekmektedir. Bu primler sonbahardaki ekim döneminde üreticilerimizin hesaplarına yatırılmış olacak” diye konuştu.

Çiftçi Kayıt Sistemi’ndeki (ÇKS) üreticilere yönelik farklı bir uygulama daha yaptıkları bilgisini veren Güldal, şöyle konuştu; “ÇKS’ye kayıtlı olmak kaydıyla üreticilerimiz, sistemdeki verimin iki katına kadar ürünlerini TMO’ya teslim edebilecek. Yani ÇKS’de 30 ton buğday veya arpa üretimi görülen üreticimiz 60 tona kadar ürününün primini TMO’dan alabilecek. Dolayısıyla bu iki uygulama da üreticilerimizin TMO’yu tercih etmeleri için önemli bir gerekçe, önemli bir teşvik.”

Açıklanan fiyatların ikinci grup makarnalık ve ekmeklik buğdaylar için olduğunu vurgulayan Güldal, kaliteye de prim verdiklerini söylerken; “Birinci grup daha kaliteli ürünlere de 100 TL fiyat uygulaması gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

TMO ALIMLAR İÇİN HAZIR

Bu yıl hasat döneminin henüz yeni başladığını ve TMO’nun da alımlar için hazırlıklarını tamamladığını dile getiren Güldal, şunları kaydetti; “TMO’nun taşradaki 200 iş yerine ilave olarak 190 lisanslı depoda da çiftçilerimiz ürünleri teslim edebilecek. Personel görevlendirmelerini yaptık, alım yerlerini açtık. Çiftçilerimizin mutlaka randevu alarak gelmelerini öneriyoruz. Randevu almadan önce de ÇKS’deki kendi bilgilerini güncellemelerini, banka hesaplarını hazırlamalarını ve ürünlerini sağlıklı bir şekilde bize teslim etmelerini bekliyoruz. Eğer alım noktaları yetmez, üreticilerimiz de bize ‘Bulunduğumuz yerde üretimimiz var, ürünümüz var, burada da alım yeri açılsın’ derse belli bir tonaj durumunda orada da derhal biz alım merkezimizi açıp, ürünleri alabiliriz.”


Weltew Home Mustafakemalpaşa

LİSANSLI DEPO AVANTAJI

Güldal, lisanslı depolara ürün verilmesinin de avantajları olduğuna işaret ederek; “Üreticiler, lisanslı depolara ürünlerini teslim etmeleri halinde yüzde 2’lik stopaj ve yüzde 2’lik SGK kesintilerinden muaf olacaklar. Ton başına 25 TL nakliye desteği ve teslim etmiş oldukları ürünlerin yüzde 75’ine kadar Ziraat Bankasından ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden sıfır faizle 9 ay süreyle kredi kullanabilecekler” dedi.

TMO’nun enflasyonla mücadele programında görevi olduğuna dikkati çeken Güldal, gerektiğinde piyasaya müdahale edebilmek için oluşturulması gereken stokları yurt içindeki üreticilerden almak istediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.