uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3755
EURO
34,9680
ALTIN
2.325,67
BIST
9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TOBB’DAN ÜST DÜZEY ÇIKARMA

TOBB’DAN ÜST DÜZEY ÇIKARMA
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



02.09.2022 07:55 | Son Güncellenme: 02.09.2022 13:21
A+
A-

TOBB Başkanı, Ekim ve Kasım aylarında seçime gidecek olan MKP TSO VE MKP TB’yi ziyaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası’nı ziyaret etti.

Bursa temasları kapsamında iki kuruluşun başkan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile Mustafakemalpaşa’da bir araya gelen Hisarcıklıoğlu’na; Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin ve Kaymakam Ahmet Altıntaş’ta eşlik etti.

OKULUN TEMELİNİ ATACAK

Ziyaretlerde konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Tekin Uzkınay ve Sadettin Akkoyunlu’nun oda ve borsa üyelerini Ankara’da en iyi şekilde temsil ettiklerini söylerken, iki başkana TOBB’un Mustafakemalpaşa’ya kazandıracağı okul için teşekkür ederek, temel atma törenine geleceğini kaydetti.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

‘DOYURAN, HÜKMEDER’

Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki dönemin iki stratejik sektörünün tarım ve hayvancılık olacağına dikkat çekerken; “Bu iki sektörden çıkmak isteyen kardeşlerimiz sakın böyle bir hamle yapmasın. Gelecek yıllarda dünyayı doyuran, dünyayı idare edecek” uyarısında bulundu. 

Oda ve borsa başkanlarıyla birlikte TOGG’un Gemlik’te bulunan tesislerini ziyaret ederek, Bursa Ticaret Borsası’nın yeni hizmet binası ve arabuluculuk merkezini açan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Mustafakemalpaşa’da Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu’yu ziyaret etti.

30 Ağustos’ta gerçekleşen ilk ziyarette Ticaret ve Sanayi Odası’na misafir olan Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, Meclis Başkanı İbrahim Dırakman ve yetkililerle görüşmelerde bulundu.

‘ÜRETİRSEK DİNÇ OLURUZ’

İstişare toplantısının ardından yazılı bir açıklama paylaşan Tekin Uzkınay, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yılında üst kuruluş TOBB’u ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.

Uzkınay; “TOBB Başkanımıza bizleri onurlandırdığı için teşekkür ediyorum. Öncelikle böyle özel bir günde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Kurtuluş Savaşı’mızın tüm kahramanlarını ve günümüzde terör eylemlerinde hayatını kaybeden şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Ecdadımızın bize bıraktığı değerlere sahip çıkarak, hangi şart altında olursa olsun ülkemizi daha ileriye taşıyacak girişimlerde bulunmamız, üretmemiz, pazarlamamamız ve istihdam oluşturmamız gerek. Üretirsek dinç oluruz, dik dururuz. Ayrıca TOBB tarafından Mustafakemalpaşa’ya kazandırılacak okul için başkanımızdan temel atma töreni için söz istiyorum” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise Mustafakemalpaşa’ya bir okul sözü olduklarını hatırlatarak, temel atmaya katılacağını ifade etti.

‘BORSA’NIN ÜYE, TANINIRLIK VE İŞLEM HACMİ ARTTI’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet daha sonra Ticaret Borsası’nı ziyaret ederek, Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Meclis Başkanı Hüseyin Dönmez ve üyelerle bir araya geldi.

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu, 4 yıldır görevde olduklarını anımsattığı konuşmasında, ‘üye ve tanınırlık’ odaklı çalışmalar yaptıklarını, Türkiye Ürün İhtisas Borsası’nın (TÜRİB)  kurucu ortağı ve acentelerinden biri olan borsanın işlem hacmini yüzde 70’lere yükselttiklerini vurguladı.

Sadettin Akkoyunlu; “TOBB Başkanımızın bizlere uzun zamandan beri aktardığı bilgi ve tecrübe var. Bizde bu güvenle önemli bir yol kat ettik. Nasıl ki TOBB’a geldiğimizde bizi evimizde hissettiriyorsanız, siz de burada evinizdesiniz. Borsamız, 1995 yılında dönemin kaymakamı, belediye başkanı, yine o dönemde içimizden çıkan bir bakanımız ve şehrimizin ileri gelenlerin girişimleriyle oluştu. Tüm başkanlarımızı saygıyla yad ediyoruz. 4 yıl önce göreve geldiğimizde üye odaklı bir çalışma yaptık. ‘Önce üye ve tanınırlık’ dedik. Üye sayımızı yüzde 28 civarına, işlem hacmimizi de yüzde 70’lere çıkardık. Pandemi döneminde borsamızın artışı yüzde 59’du. Bu rakamlarda gerçekten iyi bir başarıdır.  Borsamızın tanınırlığı konusundaki sorunları çözdük.  Şu anda alanında öncü meclis üyelerine sahibiz. Tanınırlık oranımız yüzde 100’lere çıkardık. Her ay yerel basınımızda borsamızın haberleri çıkar ayrıca sosyal medyayı da çok iyi bir şekilde kullanmaktayız” dedi.

‘YAPTIKLARIMIZ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ‘yaptıklarınız anlatın’ mesajına her zaman kulak verdiklerini belirten Akkoyunlu sözlerini şöyle tamamladı; “Sizin bizlere ‘yaptıklarınızı anlatın’ sözünü en iyi şekilde yerine getiriyoruz. TÜRİB’i, TOGG’u, nefes kredilerini, destekleri, hibeleri, tahkim ve arabuluculuk kurumunu, yapacağımız okulu anlatıyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine de ayrı bir önem veriyoruz. Eğitimden sağlığa, ekonomiden kültüre her türlü desteği de vermeye çalışıyoruz. Atıl vaziyetteki salonumuzu üyelerimize, halk eğitim merkezine ve resmi kurumlarımıza açtık. Çok iş yaptık, bundan sonra da sizlerle birlikte daha fazla iş yapacağız.”

‘TARIM VE HAYVANCILIKTAN ÇIKMAYIN’

Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası meclis üyelerinin sıkıntı ve çözüm önerilerini dinleyen TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise tarımsal üretime vurgu yaparak, gelecek dönemde tarım sektörünün çok daha fazla önemli hale geleceğini söyledi.

Son yıllara bakıldığında fiyatı en çok artan ürünlerin tarım ürünü olduğuna dikkat çeken TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu; “Borsalar denince akla tarım ve hayvancılık geliyor. Son dönemde özellikle pandemi ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nda gördük ki tarım ve hayvancılık gelecek yılların en stratejik sektörü. Silah sanayinden, nükleer enerjiden, santralden aklınıza ne gelirse gelsin hepsinden daha fazla önemli hale geldi. Bunun için doğru bir iştesiniz ve bulunduğunuz yer muhteşem bir yer, şanslısınız. Tarım ve hayvancılık sektöründen çıkmak isteyen kardeşlerimiz oluyor, sakın ama sakın böyle demeyin. Son 10 yılda dünyada fiyatı en çok artan ürünlere bakın, bunların tarım ve hayvancılık ürünleri olduğunu göreceksiniz. Altından tutunda, doğalgaz ve petrole kadar hepsinden daha fazla bu iki sektörün fiyatı arttı. Onun için önümüzdeki dönem, dünyayı doyuran, dünyayı idare eder” dedi.

‘BORSAMIZ TÜRİB’TE VİZYONUNU ORTAYA KOYDU’

Özellikle TÜRİB’te lisanslı depoculuğu geliştirdiklerine dikkat çeken Hisarcıklıoğlu; “Artık neredeyse ürünlerin yüzde 60’ı özel sektörün lisanslı depolarında, yüzde 40’ı da bizim olmuş durumda. Nasıl ki Chicago ve Londra borsaları tarım ve hayvancılık fiyatlarını belirliyorsa, Türkiye’de de bu ürünlerin fiyatlarının belirleneceği yer TÜRİB. Ticaret Borsamız da TÜRİB’in ortağı. Bu da sizlerin ve borsamızın vizyonunu ortaya koyuyor” diye konuştu.

İKİ BAŞKANA OKUL TEŞEKKÜRÜ

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tekin Uzkınay ve Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Akkoyunlu’nun, üyelerini Ankara’da en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Hisarcıklıoğlu; “Bize aktarılanları biz de hükümetimize ve ilgili bakanlıklara anlatıyoruz. Çözüm yeri halkın iradesinin oluştuğu TBMM’dir. İki başkanımızın talepleri doğrultusunda Mustafakemalpaşa’ya da bir okul yapacağız. Hayırlı olsun” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Bursa temasları kapsamında Karacabey TSO Mesleki Eğitim Merkezi’nin açılışını yaparken, inşaatı süren Karacabey Ticaret Borsası Cumhuriyet İlkokulu’nda incelemelerde bulundu. Hisarcıklıoğlu ayrıca TOBB tarafından İznik’e yapılacak okulun temelini atarken, Yenişehir’deki küçük sanayi tesisinin temel atma törenine de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.