uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3578
EURO
35,0024
ALTIN
2.326,06
BIST
9.124,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
27°C
Bursa
27°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TOHUM ÜRETİMİNDE ÖZEL ALANLAR BELİRLENDİ

TOHUM ÜRETİMİNDE ÖZEL ALANLAR BELİRLENDİ
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



13.03.2023 15:25 | Son Güncellenme: 13.03.2023 14:27
A+
A-

Sahip olduğu özel iklim ve toprak şartları ile tohum üretimine özellikle de mısır tohumculuğuna son derece elverişli durumda bulunan Bursa’da, ‘Özel Üretim Alanları Komisyon Toplantısı’ yapıldı.

Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydemir ile Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkililerinin katıldığı toplantında, özel tohum üretim alanları ilan edilirken, alınan kararlar ilgili mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarıldı.

Hibrit mısır ve ayçiçeği tohumluğu özel üretim alanlarının belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantı, Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya; Bursa Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül ile birlikte İl Müdür Yardımcısı Erdoğan Ceylan, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ömer Doğan, Hibrit Mısır ve Ayçiçeği Tohumluğu üretimi yapılan  Mustafakemalpaşa, Yenişehir, Karacabey ve İnegöl Tarım ve Orman Müdürleri ile Ziraat Odası Başkanları, Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) temsilcisi ve Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü’nde görevli Ziraat Mühendisleri katıldı.

ASKIYA ÇIKARILDI


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Toplantıda alınan kararlar ve ilan edilen alanlar, 13 Mart 2023 tarihinde ilgili mahalle muhtarlıklarında askıya çıktı. Askıya çıkarılan ilanlar 1 hafta askıda kalacak, bu süre içerisinde itirazda bulunmak isteyenler Tarım ve Orman Müdürlüklerine yazılı olarak başvurabilecek.

BURSA İLK SIRADA

Türkiye’de iller arasında tohumluk mısır üretimi bakımından 1. sırada bulunan Bursa’da son 10 yılda 25 bin-70 bin dekar arasında, yıllara göre değişmekle beraber ekim yapıldı.

Bursa’da ağırlıklı olarak mısır, buğday, çeltik olmakla birlikte arpa, tritikale, ayçiçeği, şeker pancarı, fiğ, sorgum, kolza, yem bezelyesi, yem şalgamı, İtalyan çimi ve sebze tohumu üretimi de yapılıyor. 2022 yılında toplam 91 bin 762 dekar alanda yapılan tohumluk üretiminden 36 bin 664 ton sertifikalı tohum elde edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.