uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3865
EURO
35,0621
ALTIN
2.326,80
BIST
9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
26°C
Bursa
26°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
20°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

TRAFİK SİGORTASI AZAMİ PRİMLERİ ARTIRILDI

TRAFİK SİGORTASI AZAMİ PRİMLERİ ARTIRILDI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



18.05.2022 08:15 | Son Güncellenme: 17.05.2022 17:51
A+
A-

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile trafik sigortası Haziran ayı primleri Mayıs ayı primlerine göre yüzde 25 artacak.

Yönetmelikle yapılan düzenlemeyle, zorunlu trafik sigortası asgari sigorta teminatları da yüzde 100 oranında artırıldı.

Zorunlu trafik sigortasında azami primler, 1 Haziran’dan itibaren Mayıs ayında uygulanan azami primlere %25 ilave edilerek uygulanacak.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmelik Resmi Gazete de yayımlandı.

Yönetmelikle, ‘trafik sigortası poliçelerine ilişkin primlerin tespiti’ başlıklı geçici 11. maddeye ek yapılarak, 1 Haziran’dan itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primlerin, 2022 yılı Mayıs ayında uygulanan azami primlere %25 eklenerek uygulanması yönünde düzenleme yapıldı.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Aynı maddede yapılan bir diğer değişiklikle SEDDK’ya, hasar frekansı, hasar maliyetleri ve diğer hususları göz önünde bulundurarak zorunlu trafik sigortası azami primlerinde iki katına kadar artırım yapma yetkisi tanındı.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun araçların yakıt cinsine ve emisyon değerlerine göre %10 olarak belirlenen prim indirim ve artırım sınırı da %20’ye çıkarıldı.

ASGARİ SİGORTA TEMİNATLARI YÜZDE 100 ARTIRILDI

Yönetmelikle yapılan düzenlemeyle, zorunlu trafik sigortası asgari sigorta teminatları %100 oranında artırıldı.

Buna göre, 1 Temmuz’dan itibaren, motorlu araç asgari sigorta teminatları; sağlık giderleri için kişi başına 500,000 TL’den 1 milyon TL’ye, kaza başına ise motorlu araç cinsine göre 2.5 milyon TL’den 5 milyon TL’ye, 5 milyon TL’den 10 milyon TL’ye, 1.5 milyon TL’den 3 milyon TL’ye çıkarıldı.

Maddi teminat miktarları ise araç başına 50,000 TL’den 100,000 TL’ye, kaza başına 100,000 TL’den 200,000 TL’ye yükseltildi. Bu teminat tutarlarında, 1 Ocak 2023’ten itibaren %20 artırım yapılarak uygulanacak.

Zorunlu trafik sigortasında otopark ve garajlarda gözetim işi yapanlar, tamirhane ve servis istasyonlarında onarım-bakım yapanlar ile galerilerde araç alım-satımı ile uğraşanlar için tanımlanan mesleki faaliyet teminatları da aynı oranda %100 artırıldı. Bu teminat tutarlarında da 1 Ocak 2023’ten itibaren %20 artırım yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.