uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5017
EURO
34,7771
ALTIN
2.490,70
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
19°C
Bursa
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
22°C

TSO BAŞKANI UZKINAY, 2. DÖNEM İÇİN DE ADAY

TSO BAŞKANI UZKINAY, 2. DÖNEM İÇİN DE ADAY


23.09.2022 13:33
A+
A-

Uzkınay, TSO seçimlerinde ‘Beyaz Pusula’ ile yarışacak.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, 1 Ekim’deki seçimlerde tekrar aday olduğunu açıkladı.

“Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır” diyen Uzkınay, bölgenin ticari hayatını daha da canlandırmak, devam eden projeleri tamamlamak, üyelerin ve sektörlerin sorunlarını çözmeye devam etme kararlılığında olduğunu vurguladı.

Oda Başkanlığı sürecinde hayata geçirilen projeleri anlatan Uzkınay, Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı’na coğrafi işaret tescili alındığını, pandemi sürecinde ekonomiden sağlığa, eğitimden sosyal projelere kadar birçok alanda etkin bir görev üstlendiklerini söylerken; “5 yıldızlı oda olma yolunda önemli adımlar attık” dedi.

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Uzkınay, yeni dönemde adaylığını açıkladı.

Göreve geldiği 2018 yılından bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek oda üyelerine seslenen Uzkınay,  yeni dönemde şehrin ekonomisinde öncü, yol gösterici ve yardımcı bir misyona sahip olmaya devam edeceklerini kaydetti.

‘SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAKKI ÖDENMEZ’

Tekin Uzkınay adaylık açıklamasında, öncelikle Kovid-19 sürecinde medikal destek çalışmalarını anlatarak şu ifadelere yer verdi; “2018 yılında çıkmış olduğumuz yolda bizleri yalnız bırakmayan, bizlere güvenen, ilçemiz Mustafakemalpaşa’ya gönül vermiş değerli üyelerimize öncelikle teşekkür etmek istiyorum. 2018-2022 yılını kısaca değerlendirmek gerekirse, acı ve tatlı hatıralar ile bu yolculuğumuzu tamamlamış bulunmaktayız. 2019 yılının Kasım ayında tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü sevdiklerimiz ile aramıza mesafeler koydu. Bu süreçte yaşamını yitiren kıymetli oda üyelerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum.  Maske, mesafe ve hijyenin ön plana çıktığı günlerde büyük bir özveriyle çalışan doktorlarımıza, hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına tekrar teşekkür etmek istiyorum.

Bu süre zarfında ihtiyaç haline gelen öncelikle maske ve medikal destek, çalışma zorunluluğu olan üyelerimize ve Devlet Hastanemize temin edilmiştir.”

‘EĞİTİME DESTEK ÖNCELİĞİMİZ’

Uzkınay; “Mustafakemalpaşa’daki meslek liselerinin siperli başlık ve dezenfektan makineleri, proje kapsamında ihtiyaç duyulan 3D yazıcı desteği ile ilgili makine ve tesisatlar okul müdürlerimize teslim edilmiştir. Aynı zamanda uzaktan eğitimin başladığı süre içerisinde ihtiyaç sahibi olan öğrencilerimize Eğitim Bilişim Ağı (EBA) destekli tabletler Mustafakemalpaşa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir” diye konuştu.

‘ÜYELERİMİZE VE İLÇE ESNAFINA EKONOMİK DESTEK’

Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesi ile kredi kullandırdıklarını hatırlatan Tekin Uzkınay; “Pandeminin etkisini arttırması nedeniyle alınan yeni tedbirlerle ekonomik açıdan zor bir dönemden geçen yerel işletmelere destek vererek ilçe halkımızın ve yerel ekonomimizin çarklarının dönmesine katkı sağlamak üzere çalışmalarda bulunduk” şeklinde konuştu.

‘BEŞ YILDIZLI ODA OLMA ADIMLARI ATILDI’

Oda üyelerine daha kaliteli hizmet vermek amacıyla çalışma alanlarını yenilediklerini kaydeden Uzkınay; “Odamız web sayfasını aktif hale getirerek değerli üyelerimizin talepleri doğrultusunda çalışmalar başlattık. Online işlemlerimize önem vererek, üyelerimize zaman kazandırdık. Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Kalite Yönetim Sistemi Belgesi’ni alarak üyelerimize daha iyi hizmet vermeyi ilke edinen yönetim ve oda personeli ile ‘TÜRK LOYDU’ tarafından ISO 9001 Belgesi almaya hak kazanılmış ve ‘Akredite Oda’ olma yolunda adımlar atılmıştır. KOSGEB Hizmet Noktamız ile ilçemize yeni girişimciler kazandırdık. Mevcut işletmelerimize ise işletme geliştirme destek programlarında destek olduk” dedi.

DİJİTAL EHLİYETİ İLÇEMİZE KAZANDIRDIK

Uzkınay sözlerini şöyle sürdürdü; “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sayısal Takograf Araştırma ve Uygulama Merkezi ile imzalanan protokol ile nakliye sektöründe faaliyet gösteren servis ve şoförlerimize zorunlu kılınan dijital ehliyet başvuru ve yenileme işlemleri için Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası’na yetki aldık. Artık dijital ehliyet sahibi olmak veya süre uzatımı yapmak için Bursa veya Balıkesir’e taşınmaya son verdik. İlçemize sunduğumuz bu hizmet aynı zamanda Karacabey ve Susurluk’ta ikamet eden sürücülerimiz içinde hem maddi anlamda hem de zaman anlamında büyük kazanç sağlamış oldu.”

‘TATLIMIZ ARTIK COĞRAFİ İŞARETLİ’

Tekin Uzkınay ayrıca Mustafakemalpaşa’nın sembolü olan tatlıya coğrafi işaret alarak son dönemin en önemli olayına imza attıklarına dikkat çekti.

‘FUAR VE GEZİLERLE İLÇE TANITIMI’

Yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuar, organizasyon, seminerler ve kültür turlarına katılım sağladıklarını söyleyen Uzkınay; “Antalya’da düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarında stant açarak coğrafi işaretini aldığımız Kemalpaşa Tatlısı, Mustafakemalpaşa Peynir Tatlısı ve Mustafakemalpaşa Tatlısı’nın tanıtımını gerçekleştirdik” dedi.

‘MESLEKİ EĞİTİMDE ÜYELERİMİZİN VE İLÇE ESNAFININ YANINDAYIZ’

Uzkınay, Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM işbirliği ile ‘Motorlu Kara Taşıtı Alım Satım Sorumlusu Seviye 5’ ve ‘Emlak Danışmanı Seviye 5 Sınavları’ düzenleyerek, Mustafakemalpaşa’daki galerici ve emlakçılara belgelerini takdim ettiklerini ifade etti.

‘İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIM ELİ UZATTIK’

Tekin Uzkınay, açıklamalarının devamında; “Her yıl olduğu gibi bu yılda yine ihtiyaç sahibi olan ailelerimize ve öğrencilerimize yönetim kurulu ve meclis üyelerimiz ile birlikte gıda ve kırtasiye yardımında bulunduk. Doğal afetler sonucunda meydana gelen deprem, sel ve yangınlardan etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması adına ısıtıcı, giysi, kuru gıda, battaniye ve çocuk bezi gibi yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı” sözlerine yer verdi.

‘PROJE OKULU İLE NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞECEK’

Eğitim ve istihdam ilişkisini güçlendirmek amacıyla eğitimde iş birliği protokolü imzalayarak Mustafakemalpaşa’ya kazandırılacak proje okulunun çalışmalarına başladıklarını dile getiren Uzkınay; “Mustafakemalpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yazılım geliştirme, elektrik tesisatları ve dağılımı, bilgisayarlı makine imalatı, kaynakçılık ve mobilya üretim teknolojisi olmak üzere 5 ayrı dalda eğitim vermekte olup, yapılacak çalışmalar ile ilgili sektörlerde ürün çeşitliliği sağlamayı hedeflemekteyiz” diye konuştu.

‘İLÇEMİZE BİR OKUL KAZANDIRIYORUZ’

Tekin Uzkınay; “Yine eğitim alanında TOBB öncülüğünde düzenlenen Milli Eğitim Şurası’na katılım sağlayarak Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer’den ilçemize bir okul yapma sözü aldık. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda odamızı ziyaret eden TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından da yapılacak okulun temel atma törenine katılım sözünü aldık” dedi.

‘BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ’

Uzkınay sözlerini şöyle tamamladı; “Tüm bu saydıklarımı, sizden almış olduğumuz güç ve destek ile yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarım, meslek komitelerimizin kıymetli üyeleri, genç girişimcilerimiz ve kadın girişimcilerimiz ile birlikte takım halinde çalışarak, ilçemiz için en iyi kararları vererek hep birlikte gerçekleştirdik. Yeni dönemde yine sizlerin destekleriyle hizmet vermek için beyaz oy pusulamız ile aday olduğumuzu bilgilerinize sunarım. Bölgemizin ticari hayatını daha da canlandırmak, devam eden projelerimizi tamamlamak, üyelerimizin ve sektörlerimizin sorunlarını çözmeye devam etmek için yeniden adayım. 1 Ekim Cumartesi günü yapılacak olan seçimin ilçemize ve odamıza hayırlara vesile olmasını dilerim.”

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.