uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5589
EURO
34,6816
ALTIN
2.415,72
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
29°C
Bursa
29°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

UCUZ EKMEK DAVASI YARGITAY’DA

UCUZ EKMEK DAVASI YARGITAY’DA


11.01.2023 07:10 | Son Güncellenme: 10.01.2023 18:39
A+
A-

Türkiye her gün market raflarındaki fiyatlar artış gösterirken, Mustafakemalpaşa’da bir fırın ‘ucuz ekmek satıyor’ diye açılan davanın Yargıtay’dan gelecek sonucunu bekliyor.

800 gram ekmeği 7,5 TL’ye alan vatandaş ise fırın sahibine dua ediyor. Her gün binlerce kişinin akın ettiği fırında ekmekler diğer satıcıların yarı fiyatına satılıyor ve zaman zaman kuyruk oluşuyor.

Türkiye’de her şeyi bahane göstererek zam yapan marketinden berberine, manavından kasabına kadar herkesi karşısına alan Mustafakemalpaşalı esnaf, sattığı ucuz ekmekle vatandaşın dua ve takdirini kazanmaya devam ediyor. 

Mustafakemalpaşa’da 40 yıldır fırıncılık yapan Kazım Balaban, ucuz ekmek satarak vatandaşların gönlüne taht kurdu. 800 gram ekmeği 7,5 TL’ye satan Balaban, vatandaşlara ucuz ekmek sunup her gelen müşterinin hayır duasını alıyor. Günde 3 bine yakın ekmek satılırken, bazı saatlerde uzun kuyruklar oluşuyor.

‘BELGELERİYLE İSPAT ETTİK’

Eskiden olduğu gibi yine ekmeği ucuza satmaya devam ettiklerini belirten Balaban Fırın Müdürü Galip Demirel; “Bu zor dönemde halkımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Şu an biz büyükşehirlerin sattığı halk ekmeklerinden bile ucuza ekmek satıyoruz. 800 gram ekmeği 7,5 TL’den vatandaşımıza sunuyoruz. Bizde aracı yok. Biz halkın kendisine ürettiğimiz ekmeği veriyoruz. Devam eden dava sürecimiz var. Şu an Yargıtay’da görülüyor. Ucuz ekmek sattığımız için bizi dava ettiler. Ama biz ucuz ekmek satmaya ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Piyasanın altında satıyoruz. Bundan da zarar değil, kar da ediyoruz. Kar ettiğimizi, haksız rekabet etmediğimizi de belgeleriyle ispat ettik” diye konuştu.
Ekmek almak için kuyruğa giren vatandaşlar ise fırının fiyat politikasına destek verirken; “Yıllardan beri buradan ucuz ekmek alıyoruz. Teşekkür ederiz. Bunun gibi birkaç tane daha fırın olsa çok güzel olur. İnsanlar pahalı almazlar” dedi.

KAYNAK: İHA

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.