uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5855
EURO
34,7974
ALTIN
2.507,93
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
26°C

ÜRETİCİLER ARTVİN’İN YARALARINI SARIYOR

ÜRETİCİLER ARTVİN’İN YARALARINI SARIYOR


16.08.2021 09:57
A+
A-

Son zamanlarda doğal afetlerde gerek müdahale ekipleri gerekse de sosyal desteklerle hemen yardıma koşan Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu kez 10 gün önce çıkan yangında 33 ev ile samanlıkların küle döndüğü Artvin Yusufeli’ye bölgeden gelen talepler üzerine balya saman gönderdi.

Özellikle Mustafakemalpaşa’daki yardımsever çiftçilerinde katkıları ile 2500 balya saman toplandı.

Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan doğal afetlere sessiz kalmayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, İzmir, Elazığ, Malatya, Antalya, Muğla, Artvin Arhavi ve Kastamonu’nun ardından bu kez 10 gün önce yangın felaketinin yaşandığı Artvin Yusufeli’ndeki yaraları sarmak için harekete geçti.

Yusufeli’ne bağlı Yüncüler Köyü’nde 10 gün önce çıkan yangında, 33 evin yanı sıra ahır ve samanlıklarla birlikte köyün yarısı büyük zarar görmüştü. AFAD ve Kızılay ekipleri köylünün yaralarının sarılması için gerekli tüm çalışmaları yaparken, Artvin Tarım Müdürlüğü ile temasa geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi de çiftçilerin tüm samanlarının yanması yüzünden yaşanan yem sıkıntısı üzerine harekete geçti. Özellikle Mustafakemalpaşa’daki çiftçilerinde katkıları ile 2500 balya saman toplandı. Büyükşehir Belediyesi, Tarım A.Ş. ve HAGEL işbirliğinde toplanan 5 tır dolusu saman, Artvinli çiftçilere ulaştırılmak üzere Tarım A.Ş önünden uğurlandı.

‘DÜN AKDENİZ’DE BUGÜN KARADENİZ’DEYİZ’

Saman yüklü tırları Bursa’dan Artvin’e uğurlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, yangın ve sel bölgelerinde devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini hatırlattı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak da yaraların bir önce sarılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Çelik; “Başkanımızın talimatıyla Artvin’de çıkan yangının sarılması için de gerekli çalışmaları başlattık. Bölge çiftçisinin yüreklerine bir nebze de olsa su serpmek için özellikle Mustafakemalpaşa’dan temin ettiğimiz 5 tır samanı Artvin’e naklediyoruz. Oralardaki mağdur insanlarımızın ihtiyaçlarını karşımada çoraba tuzumuz oluyorsa ne mutlu bize. Biz bütün ekiplerimiz ve makine parkımızla dün Akdeniz’deydik bugün Karadeniz’deyiz. Nerede mağduriyet varsa biz oradayız. Katkı sağlayan tüm çiftçilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Jeotermal A.Ş aracılığıyla 2 tır dolusu pet şişe suyu da sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’ya gönderdi.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.