uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,5871
EURO
34,7913
ALTIN
2.509,42
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Hafif Yağmurlu
16°C
Bursa
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

ÜRETİCİYE BAMYA TOHUMU

ÜRETİCİYE BAMYA TOHUMU


22.04.2022 08:25 | Son Güncellenme: 21.04.2022 15:23
A+
A-

Tarımda marka şehir Mustafakemalpaşa, çiftçilerin yüzünü güldürüyor

Mustafakemalpaşa Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle tarımda marka şehri olmaya devam ederken ekilen ata tohumları topraklarda can buluyor.

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin güney bölgelerinde yaygın olan yaban mersini başta olmak üzere bir çok aromatik bitkiyi Mustafakemalpaşa topraklarına ekerek bereketli toprakları yeşerten Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, şimdide ebegümecigiller arasında sınıflanan bamya tohumlarını çiftçi ile buluşturuyor.

Mustafakemalpaşa tarım devi olma yolunda ilerlerken, tarım ekonomisine kazandırılan yeni ürünler ile domatese, bibere ek alternatif ürün denemeleri sağlanıyor.

Mustafakemalpaşa’nın 4 köyünde toplam 45 dönüm araziye bamya tohumu desteği sağlarken aromatik ve tıbbi bitkilerin cenneti haline dönüşen Mustafakemalpaşa üreticilerinin yüzleri gülüyor.

ÜRETİCİLERİN YENİ KAZANÇ KAPISI BAMYA

Bereketli toprakların deneme sahalarında aynı sefadan kara mürvere, safrandan lavantaya tam 20 farklı bitki ilçenin göz bebeği olarak büyüyor.

Üreticiler, yeni kazanç kapısı olarak araladıkları bamya tohumlarının ekimini yapmak için sabırsızlanırken; “Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Her sene farklı ürünlerle bereketli topraklarımıza ata tohumlarını buluşturuyorlar, sayenizde hem ekonomi hem topraklar canlanıyor’’ dedi.

Atıl durumdaki arazilerin verimli bir şekilde değerlendirilmesinin önemine dikkat çeken Belediye Başkanı Mehmet Kanar’da açıklamasında; “Çiftçimiz istedi biz yaptık. Atıl durumda duran arazilerin bu şekilde verimli değerlendirilmesi hem topraklarımız, hem ekonomimiz için çok değerli adımlar. Topraklarımız bereketli, aromatik bitkilerden, domates bibere, şimdi ise bamyaya bir çok ürün ilçemizin topraklarında can buluyor. İlçemiz tarım devi olma yolunda devam ederken projeye katılan tüm üreticilere teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

Weltew Home Mustafakemalpaşa

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.