Mustafakemalpaşa’da masa tenisinin yaygınlaşması ve genç kuşak sporcular yetiştirilmesine öncülük etmek amacıyla bir araya gelen masa tenisi ustaları dernekleşti.
Kuruluşu tamamlanan Mustafakemalpaşa Veteran Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği, bu spora gönül verenlere ev sahipliği yapacak. İlk kongresini 16 Haziran’da gerçekleştirecek olan Veteran Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği Başkanı Zekeriya Akgün; “Ülkemize yararlı gençler yetiştirmek amacıyla yola çıktık” dedi.
Mustafakemalpaşa’da Zekeriya Akgün’ün yoğun çabalarıyla bir araya gelen masa tenisi tutkunları, Veteran Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği’nin çatısı altında buluştu.
Gençlere masa tenisini sevdirmek ve bu spora gönül verenlerin düzenli spor yapabilmesini sağlamak amacıyla 2022 yılında kurulan Mustafakemalpaşa Veteran Masa Tenisi Spor Kulübü Derneği’nin ilk zorunlu olağan genel kurulu, 16 Haziran 2022 Perşembe günü saat 21. 30’da Mustafakemalpaşa Mesleki Eğitim Merkezi Toplantı Salonu’nda yapılacak.
17 üyenin bulunduğu dernek, çoğunluk sağlanamaması durumunda kongreyi aynı yer ve saatte bir hafta sonra tekrar gerçekleştirilecek.
‘KAPIMIZ HER MASA TENİSİ SPORCUSUNA AÇIK’
Derneğin Mustafakemalpaşa’da bir ilk olduğunu söyleyen Zekeriya Akgün, veteranlarla birlikte gençlerin spor yapmalarına olanak sağlamak, masa tenisi yeteneklerini geliştirmek, spor heyecanı yaşatarak sporu ve masa tenisini sevdirmek istediklerini belirtti. Bunun yanı sıra masa tenisi faaliyeti gösterebilecek meslek odaları, dernek, spor kulüpleri arasındaki dayanışmayı gerçekleştirmek istediklerini kaydeden Akgün; “Her yerde ve her yaşta, hem kapalı hem açık alanda oynayabildiğiniz; pek çok spor dalına göre sakatlanma riskinin çok az olduğu, bolca kalori harcayacağınız, çeviklik ve hareketlilik kazanacağınız bu spor dalının ilçemizde yaygınlaşması amacıyla kurulan derneğimizin Mustafakemalpaşa’ya hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.