uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3266
EURO
35,0806
ALTIN
2.300,55
BIST
9.049,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
23°C
Bursa
23°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

YAPILANDIRMADA SON GÜNE GİRİLİYOR

YAPILANDIRMADA SON GÜNE GİRİLİYOR
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



29.09.2021 09:10 | Son Güncellenme: 28.09.2021 17:12
A+
A-

Yapılandırmada yeni süre uzatımı yasal olarak mümkün değil

7326 sayılı kanundan yararlanarak kamuya olan borçlarını ödemek isteyenler için verilen başvuru süresi 30 Eylül Perşembe günü (yarın) dolacak.

Edinilen bilgilere göre, şu ana kadar 4 milyon 769 bin mükellefin, 119 milyar 266 milyon TL’lik borcu yapılandırıldı. Şu ana kadar 9 milyar 405 milyon TL’lik de tahsilat gerçekleştirildi.

9 Haziran 2021 Çarşamba günü Resmi Gazete’de yayınlanan, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7326 sayılı Kanunun hükümlerinden yararlanmak için başvuru ve ilk taksit ödeme süresi Cumhurbaşkanı kararı ile 1 ay uzatılmış ve son başvuru tarihi 30 Eylül 2021 olarak belirlenmişti. İlk taksit ödemesi ise 1 Kasım Pazartesi gününe kadar yapılabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kanunda kendisine verilen 1 defalık süre uzatımı yetkisini kullandığı için, 7326 sayılı kanunda yeni bir süre uzatımı yasal olarak mümkün değil.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Kanundan yararlanmak için başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi www.gib.gov.tr veya e-devlet www.turkiye.gov.tr üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla da yapılabiliyor.

Yetkililer, başvuru için son günün beklenmemesi gerektiğine dikkat çekerken, salgın hastalık sebebiyle elektronik ortamda başvuru yapılmasının daha sağlıklı olacağı uyarısında bulundular. Öte yandan SGK’ya yönelik borçların ilk taksit ödemeleri ise en geç 30 Kasım 2021 Salı günü yapılacak.

PEŞİN ÖDENEN CEZADA YÜZDE 25 İNDİRİM

Yapılandırılan borcunu 1 Kasım’a kadar peşin ödeyenler için hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından %90, idari para cezalarının aslından ise %25 indirim yapılıyor.

Ödemeler, kredi kartı veya banka kartı ile İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden veya anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.