uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat uluslararası evden eve nakliyat
MustafakemalpaşaMustafakemalpaşa BelediyesiKemalpaşa TatlısıMücadele HaberKöşe Yazarları
DOLAR
32,3520
EURO
35,1292
ALTIN
2.301,73
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bursa
Az Bulutlu
24°C
Bursa
24°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Şükrü Erdem
Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı Ahmet Beygirci

YKS MARATONU TAMAMLANDI

YKS MARATONU TAMAMLANDI
Ahmet Beygirci Mustafakemalpaşa Belediye Başkan Adayı



20.06.2022 08:40 | Son Güncellenme: 19.06.2022 08:57
A+
A-

Türkiye genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS-2022) merkezlerinden biri olan Mustafakemalpaşa’da, hafta sonu binlerce öğrenci üniversiteli olabilmek için ter döktü.

Mustafakemalpaşa’daki 23 binada 795 görevlinin gözetiminde yapılan YKS-2022’de Cumartesi günkü Temel Yeterlik Testi’ne 4 bin 621, Pazar günkü Alan Yeterlilik Testi’ne 3 bin 242 ve Yabancı Dil Testi’ne ise 175 aday girdi.

En çok adayın katıldığı sınav maratonun ilk gününde üniversite adaylarına TYT’de 120 soruya karşılık 165 dakika, ikinci gün ise AYT’de 160 soruya 180 dakika ve YDT’de ise 80 soruya 120 dakika süre verildi.

SONUÇLAR 20 TEMMUZ’DA

Sabahın ilk saatlerinde sınav merkezlerine hareket eden adayların heyecanına, kapıda bekleyen aileleri de ortak oldu. Yüzlerce aile, çocuklarının sınavdan çıkmasını beklerken,  okul etrafında ise kilometreleri bulan araç kuyruğu oluştu. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı Mustafakemalpaşa’da öğrencilerden daha heyecanlı olduklarını gözlenen aileler, merakla sonuçları beklediklerini söyledi.


Weltew Home Mustafakemalpaşa

Aylardır bekledikleri sınav stresini atan öğrenciler ise özellikle sayısal sorularda zorlanmalarına rağmen genel anlamda iyi bir sınav süreci geçirdiklerini kaydetti. YKS-2022 sonuçları, 20 Temmuz’da açıklanacak.

BARAJ UYGULAMASI KALKTI

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamasından öğrenebilecek.

Bu yıl YKS’de SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanının hesaplanması için uygulanan TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı.

Bu düzenlemeyle üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilir hale gelecek. Bu yıldan itibaren ilgili puan türlerinde sınav puanı hesaplanan tüm adaylar için ortaöğretim başarı puanı eklenerek yerleştirme puanı hesaplanacak. Adaylar, önceki yıllarda olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanı eklenerek oluşacak yerleştirme puanıyla puan üstünlüğüne göre yerleşme imkânı elde edecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.